Kanta-Häme

Mr. Nobody pääsi uuteen kotiin

Vajaa vuosi sitten lokakuussa Kanta-Hämeen Eläinhoitolaan toimitettiin urosvinttikoira, joka oli riutunut luurangonlaihaksi.

Eläinhoitola julkaisi koirasta kuvan Facebookissa, ja tuhannet koiran kunnosta huolestuneet ihmiset jakoivat kuvaa eteenpäin.

Ilmeisesti kodista toiseen kiertäneen, noin kolmevuotiaaksi arvioidun koiran viimeisimmän omistajan henkilöllisyys ei koskaan varmistunut. Koiraa tuskin olisi palautettu, mutta Eläinhoitolan yrittäjä Maria Renko olisi halunnut tehdä omistajasta eläinsuojeluilmoituksen.

– Suurella todennäköisyydellä viimeisin omistaja on tiedossa, mutta varmuutta siihen ei koskaan saatu, Renko kertoo.

Ihana, mutta tyhmä

Koira jäi kuntoutumaan eläinhoitolaan noin kahdeksi kuukaudeksi, kunnes se sai joulukuussa pysyvän kodin Susan Lindblomin luota.

Lindblom valikoitui runsaslukuisesta kodintarjoajien joukosta löytöeläinkokemuksensa vuoksi.

– Olen aina ollut tekemisissä kotia etsivien koirien kanssa. Lapsuudenkodissamme oli hankalia tapauksia oppimassa tavoille ennen uuden pysyvän kodin etsimistä ja aikuisena minulla on ollut löytöeläimiä yksi kerrallaan.

Hyvin uuteen kotiinsa sopeutunut vinttikoira sai nimekseen Mr. Nobody – kavereiden kesken Body tai Buddy.

– Se on hyvin lunki luonteeltaan. Maailman ihanin koira, mutta ei turhalla älyllä pilattu, Lindblom luonnehtii laumansa tuoreinta tulokasta.

Samassa taloudessa asuu kaksi malinoista ja yksi saksanpaimenkoira. Mr. Nobody on ottanut palveluskoiraporukassa paikkansa lauman nopeimpana ja laiskimpana jäsenenä.

– Lenkillä se rotuominaisuuksiensa mukaisesti yrittää jyrätä muut, mutta jos se saa valita lenkin tai sohvan, se menee sohvalle, Lindblom nauraa.

Hylättävät lemmikit käyvät pattereilla

Maria Rengon ja Susan Lindblomin mukaan Mr. Nobodya ei ollut aiemmassa kodissaan pahoinpidelty, vaan pidetty nälässä.

Hyväluonteiselle koiralle ei jäänyt koettelemuksistaan sen suurempia traumoja. Se ei pelkää, mutta ei sen kummemmin myöskään välitä vieraista ihmisistä.

– Ainoa mitä se tuntuu pelkäävän, ovat vaaleat pakettiautot, Lindblom kertoo.

Koiran aiemmille omistajille Lindblomilla on lyhyet terveiset.

– Sen kaltaiset ihmiset voisivat hankkia koiransa vaikka Tiimarista. Pattereilla toimivia lemmikkejä ei häiritse, kun ne aikanaan unohdetaan nurkkaan. (HäSa)

Päivän lehti

31.5.2020