Kanta-Häme

MRKP etsii valtakunnallisia kumppaneita kiertotalouteen

MRKP-yhtiöt on jo vuokralaisena alueella.
Karanojalla mm. lajitellaan ja murskataan rakennusjätettä.

MRKP-Yhtiöt ostaa Karanojalta Kiertokapulan jätteenkäsittelyalueen vierestä noin 12 hehtaarin alueen. Hintaa sille tulee reilut 275 000 euroa.

Yhtiö on jo aloittanut toimintansa alueella, koska se on aikaisemmin vuokrannut osaa siitä. Ensivaiheessa MRKP vastaanottaa rakennusjätettä, lähinnä betonia. Osin murskatulla betonilla tasoitetaan alueen suuria korkeuseroja.

Yhtiön toimitusjohtajan Ari Niemen (HäSa 21.2.2018) mukaan kahden vuoden sisällä on tarkoitus myös rakentaa tonteille. Rakennusoikeutta niillä on kaikkiaan 20 000 kerrosneliötä.

Hauholainen yhtiö on toiminut Kiertokapulan aliurakoitsijana Hämeenlinnan ohella Hyvinkäällä ja Järvenpäässä. Se on myös kuljettanut kierrätysmateriaaleja valtakunnallisesti jatkokäsittelypisteiden välillä.

Sillä on yli 20 kuormaajaa ja kaivinkonetta ja lisäksi vaihtolavoja sekä kuormauslaitteita.

Se etsii nyt toimintaansa valtakunnallisia kumppaneita. Yritys aikoo rakentaa käyttöönsä noin 1 500 neliön toimisto-, huolto- ja varastotilat.

Lisäksi alueelle varaudutaan rakentamaan kiertotalouden kumppaneille 4 000-5 000 neliön tilat.

Kauppaa Moreenissa sijaitsevasta jätteenkäsittelyalueesta on hierottu vuodesta 2016 alkaen, jolloin yhtiön ja kaupungin välillä allekirjoitettiin esisopimus alueen hankinnasta. HÄSA