Kanta-Häme

"Muistakaa rauhoittua ja levätä joulun aikana"

Peilikuvani-sarjassa tunnetut henkilöt kertovat itsestään.

Joulupukki:
”Olen lasten ystävä, ilontuoja ja hauskuuttaja. Oikeastaan olen joulun odotetuin hahmo monessa perheessä. Monella tapaa olen myös yllättävä tyyppi.

Kaikessa hössötyksessä haluan silti sanoa: muistakaa rauhoittua ja levätä joulun aikana. Se tekee ihmiselle hyvää.

Jouluaatto on minulle vuoden kiireisin päivä. Sen vuoksi aloitan valmistautumisen hyvissä ajoin. 

Kuntoilen säännöllisesti. Erityisesti pidän hiihtämisestä. Korvatunturin moottoriradalla testaamme lasten joululahjasuksia. 

Hiihtämisen lisäksi kahvakuulailen. 

Syön myös hyvin. Siihen kuuluu muun muassa joulumuori Tuiren keittämä puuro. Hese- ja Joonas-tontut paistavat minulle myös päivittäin munia ja pekonia, jotta jaksan. Yleensä aina joulunaikaan laihdun, koska on niin paljon kaikkea tekemistä.

Moni luulee, että joulupukki on joku hahmo. Joulupukki on oikea minäni. 

Joudun kuitenkin muina vuodenaikoina olemaan Iso-Tero, kun käyn katsomassa lapsia ympäri Suomen. Tarkkailen, miten kaikki sujuu. Joulupukin ohjekirjakin jo sanoo, että kaikki lapset ovat kilttejä. Silti käyn vähän vakoilemassa, että kaikki lapset kohtelisivat toisiaan hyvin. Hyvä paikka vakoilemiseen on esimerkiksi Hämeensaaren Teboil. Siellä kuulee monenlaisia juttuja.

Ongelmani ovat valepukit. Niitä näkee asuma-alueiden kääntöpaikoilla jouluaattona. Olen oikeastaan vähän huolissani siitä, etteivät nämä kaverit pilaa joulupukin mainetta. Joillakin on farkut jalassa, joillakin taas ihmeellinen kuminaamariviritys. Joku on jopa saattanut nauttia robottilimsaa. Se ei joulupukille sovi. 

Keli ratkaisee paljon, tulenko porokyydillä vai helikopterilla. 

Kun lähden Korvatunturilta, on tärkeää, että joulumuori tarkistaa miltä näytän. Partani on niin muhkea, etten aina itse näe, hapsottaako tukka tai onko vyö kunnolla kiinni. Tarvitsen myös jonkun tontun avukseni, joka tarjoilee juomaa pillillä. Juominen on hankalaa, ja nestetasapainosta täytyy pitää huolta. Tässä takissa ja kiireessä tulee tosi kuuma. 

Jouluaattona en oikein ennätä syödä. Sukulakupalat ovat parhaita välipaloja, sillä ne livahtavat suuhun vähän kuin itsestään, eivätkä partakarvat tartu niihin.

Kerran joku tarjosi minulle kinkkusiivua. Sitä oli kovin hankala syödä, kun partakarvat tarttuivat siihen ja meinasin tukehtua.

Aika usein ihmisiä kiinnostaa enemmän ulkoinen kuoreni kuin se, millainen olen sisältä. Joulupukkinahan olen partani alla vilkas ja kovasti innostunut ihminen. Odotan aattoaamua täpinöissäni.

Minulla on myös paheita. Syön esimerkiksi kynsiäni. 

Peilikuvassani ihmisiä ihmetyttääkin tuuhea partani. Mielestäni siinä ei ole mitään ihmeellistä. Toisekseen minun saapumistani usein jännitetään koko päivä. Kun jaan lahjoja, lasten jännitys yleensä laukeaa. Sen jälkeen kukaan ei edes huomaa, vaikka muuttuisin Teräsmieheksi. Se on aika jännä juttu, koska yleensä ulkonäöstäni ollaan hyvin kiinnostuneita. 

Olen valtaväestöä huomattavasti pidempi. Monissa perheissä jopa joulukuusi on minua lyhyempi. Erikoisominaisuuteni on se, että pystyn ottamaan kainalooni koko perheen.”

Päivän lehti

22.9.2020

Fingerpori

comic