Kanta-Häme

Muistivatko kaikki ilmoittautua kouluun?

 

Perusopetukseen ilmoittautuminen päättyi maanantaina. Hämeenlinnan kaupungin opetuspalveluiden suunnittelupäällikkö Nikke Keskinen, kuinka moni ei ilmoittautunut määräaikaan mennessä?
 
– Maanantaina heitä oli muutamia kymmeniä yli 600:sta ilmoittautujasta. Nyt, kun olemme siirtyneet sähköiseen ilmoittautumiseen, on aina niitä, jotka eivät pysty sitä väylää käyttämään. Heillä on ollut mahdollisuus hakea perinteisellä paperilomakkeella koulupaikkaa. Suurin osa pärjää koulutulokkaan kotiin lähetetyillä ohjeilla.
 
Miten mattimyöhäiset voivat vielä ilmoittautua?
– Huomenna torstaina on vielä tsekkaus, kuinka moni on ilmoittautumatta. Tällä viikolla heille lähtee ystävällismielinen muistutus, miten toimia. Varmistamme toisella kirjeellä, että olettehan saaneet Wilma-tunnusten materiaalin, ja pyydämme tarvittaessa ottamaan yhteyttä, että saamme ilmoittautumisen kuntoon. Voimme ottaa heihin suoraankin yhteyttä.
 
– Sovimme tavan, miten oppilaaksi ilmoittautuminen vielä onnistuu. Ketään ei jätetä pulaan. Kastellin lasten ja nuorten palveluohjauksen tiski auttaa vaikka paperihakemuksen tekemisessä. Lisäksi opetuspalveluissa on palvelusihteeri tarvittaessa auttamassa, jos tulee sähköisen ilmoittautumisen Wilma-tunnusten kanssa pulmaa.
 
– Sähköiseen ilmoittautumiseen kannustamme sen takia, että sama Wilma-järjestelmä aukeaa taas kouluvuoden alussa koulun ja kodin yhteydenpitovälineeksi.
 
– Koko vuoden käytössä on myös meidän nettisivuillamme oppilaspaikan hakeminen perusopetukseen -lomake.
 
Minkälainen tunku on ollut erityisluokille?
– En vielä tiedä, koska rupean perkaamaan aineistoa vasta ensi viikolla. (HäSa)

Päivän lehti

9.4.2020