Kanta-Häme

Mummo-räp veti suut hymyyn

Nummen koululla oli perjantaiaamuna tavallista enemmän vilskettä, sillä valtakunnallinen Kodin ja koulun päivä oli tuonut koululle noin 230 isovanhempaa.

Leena ja Pekka Heikkinen tulivat Helsingistä seuraamaan lapsenlapsensa Miika Erhon liikuntatuntia. Käynti koululla oli heille ensimmäinen.

– Heillä sattui olemaan nyt tämä tunti liikuntaa. Tuolla rasteilla jossakin Miika taitaa nyt mennä, isovanhemmat kertoivat.

Leena Heikkisen mukaan koulun rehtori Mika Seppänen oli puhunut aamulla hyvin siitä, miten isovanhemmilla on iso osa lasten kasvatuksessa ja miten he vaikuttavat lasten elämään, vaikka asuisivatkin vähän kauempana.

Jorma ja Marjo Jokisalo olivat tulleet Seinäjoelta asti. Lapsenlapsi Anniina Henttosen vuoksi kannatti lähteä.

– Olemme asuneet aiemmin Hämeenlinnassa ja tytär ja poika ovat aikanaan käyneet tätä samaa koulua. Siitä on sen verran aikaa, ettei oikein osaa vertailla, miten paljon koulu on tällä välin muuttunut.

Jorma Jokisalon mukaan ainakin luokkakoot ovat vähän pienempiä kuin suurten ikäluokkien kouluvuosina.

– Meidän aikanamme luokassa oli valtavasti oppilaita, Jokisalo vertailee toisten isovanhempien kanssa.

Varamummokin räppäsi

Nummen koulu oli tänä vuonna kutsunut koululle isovanhempia, joille tarjottiin kahvia ja esiteltiin koulua. Isovanhemmilla oli myös mahdollisuus seurata oppitunteja sekä tanssia yhdessä koululaisten kanssa Mummo-räppiä. Isovanhemmat tarttuivatkin ennakkoluulottomasti haasteeseen ja heiluivat 6B-luokan esitanssijoiden tahdissa.

Yhteinen liikuntahetki sujui niin hyvin, että räppi toistettiin yleisön pyynnöstä vielä toiseenkin kertaan.

Räpissä riimiteltiin muun muassa: ”Ellei sulla omaa mummoa ois, sulle mummo naapurista löytyä vois”.

Ilmeisesti 1B-luokan Kerttu Huopiolle räpin sanat olivat ennestään tuttuja, sillä hän oli kutsunut koululle varamummoksi naapurinsa Anneli Rantala-Loikkasen.

– Kauhean hienoa, että tällaista järjestetään. Kertun omat isovanhemmat asuvat kaukana Lieksassa ja Raahessa, joten hän pyysi minua, Rantala-Loikkanen kertoi.

Valtakunnallista Kodin ja koulun päivää vietettiin lähes tuhannessa koulussa kautta maan. Hämeenlinnassa teemapäivää vietti kymmenkunta koulua. (HäSa)