Kanta-Häme

Muoti karkaa Atomin yläkerrasta

Puolet Riihimäen kauppakeskus Atomin yläkerran liiketiloista odottaa tyhjillään uusia yrittäjiä. Toisella puolikkaalla asiakkaita vetävät Seppälä, Subway ja Nordea.

Alakerta houkuttelee yrittäjiä yläkertaa paremmin. Tuorein tulija on muotivaatteita myyvä Cara Fashion, joka palasi marraskuun lopulla Atomiin parin vuoden tauon jälkeen. Kolmostien tuntumassa, liikekeskus Merkoksessa yritys on toiminut jo pitkään.

Yrittäjä Tiina Partasen muotiliike avasi myymälän Atomin yläkertaan heti liikekeskuksen valmistuttua. Neljän vuoden aikana kirkastui, ettei yläkerta ollut vaatemyymälälle sopiva paikka. Vuokrasopimuksen päätyttyä liiketiloista luovuttiin ja jatkettiin Merkoksen myymälässä.

– Atomin toiseen kerrokseen emme enää lähde. Sen sijaan tämä Tiimarilta vapautunut ensimmäisen kerroksen liiketila tuntuu ainakin ensimmäisen kuukauden perusteella hyvältä, Tiina Partanen toteaa.

Mikä sitten yläkerran tiloissa kiikastaa? Yrittäjän on vaikea löytää mitään yksittäistä vikaa. Edes vuosia toivottu muodin lähes kymmenen liikkeen keskittymä ei onnistunut alun perinkään houkuttelemaan asiakkaita toiseen kerrokseen. Liikkeet ovat muuttaneet ja lopettaneet yksi toisensa jälkeen.

Tarvitaan rohkeita avauksia

Tiina Partanen miettii koko Atomin kaipaavan suurta urheiluliikettä, joka vetäisi väkeä yläkertaan. Urheiluvälinekauppa liikuttaa laajoja joukkoja. Toisaalta nyt hiljentynyt yläkerta voisi saada uutta elämää esimerkiksi pop-up -tilasta, jossa yrittäjä vaihtuisi tiheään tahtiin.

– Helsinki on pullollaan suosittuja pop-up-myymälöitä. Luulisi, että olisi kannattavampaa ottaa vaikka parin viikon vuokralaisia liiketilaan kuin pitää sitä täysin tyhjänä. Pop-up taas kiinnostaisi ja houkuttelisi kauppamatkalla poikkeamaan tarkistamassa, mikä yllätysliike tällä kertaa yläkerrassa toimii.

Atomin alakerran tiloista on tyhjänä vain yksi ja toisen ikkunoiden paperipeitteet ovat kertoneet jo pitkään Punnitse ja Säästä -ketjun etsivän liiketilaan yrittäjää.

Cara Fashion paikkaa tyhjiötä, joka Atomiin syntyy Laakson lopettaessa liikkeensä yläkerrasta. Nuorekkaiden aikuisten muotia myyvä liike toimii Riihimäen lisäksi myös Forssassa. (HäSa)