Kanta-Häme

Muotinäytös Miniteatterilla

Visuaalisten taiteiden koulu AIMO ja muotoiluopiskelija Aino Käki yhdistävät voimansa Kangastuksia & Kaiho -muotinäytöksessä Miniteatterilla keskiviikkona 11. toukokuuta.

Hamk:n muotoiluopiskelija Aino Käki on Aimokoulun entinen oppilas. Hän on ollut vuoden alusta harjoittelijana vaatesuunnittelun ryhmissä. Tästä yhteistyöstä nousi ajatus yhteisestä muotinäytöksestä, jossa esitellään sekä Ainon vaatesuunnitteluopintojen loppuprojekti että aimokoululaisten vuoden aikana syntyneitä luomuksia.

Aimokoululaiset esittelevät muun muassa värjätyistä kankaista suunniteltuja vaatteita, omien ideakuvien pohjalta syntyneitä asuja, cosplay-pukuja ja vartalomaalauksia.

Pienimpiä ovat Seminaarin koulun Visuaalisten taiteiden kerholaiset, jotka nousevat lavalle itse painamissaan t-paidoissa. Inspiraatiota on haettu erityisesti nuorten omista kiinnostuksen kohteista.

Ainon ohjauksessa on harjoiteltu erilaisten kuvien visuaalisten elementtien käyttämistä vaatteen suunnittelussa.

Näytöksen päättävä Ainon viiden asukokonaisuuden Kaiho-mallisto on saanut inspiraationsa suomalaisesta mytologiasta sekä surullisen kauniista kaipuusta menneeseen. Pääasiallisina materiaaleina on hyödynnetty kierrätysvillakangasta sekä villisilkkineulosta. Mallistossa yhdistyvät mystisyys ja käytettävyys, keveys ja raskaus.

Näytöksen musiikki on Pietari Kaasisen ja Lassi Kähärän käsialaa ja näytöksessä malliston visuaalisesta taustasta vastaa Tatu Heinämäki.

Kangastuksia & Kaiho -muotinäytös Miniteatterilla ke 11.5 klo 18.00.

Päivän lehti

8.7.2020