Kanta-Häme

Muovipakkauksia kerätään yli 200 pisteessä

Suomen Pakkauskierrätys Ringin ekopisteverkosto valmistuu pikkuhiljaa.

Uusista keräyspisteistä on auki suurin osa, mutta muovipakkausten keräyspisteistä on auki vasta 231. Heinäkuun lopussa muovipakkauksia kerätään kaikkiaan 500 pisteessä.

Hämeenlinnassa uusia keräyspisteitä on tällä hetkellä vasta viisitoista ja niistä muovia kerätään viidessä eli Iittalassa, Rengossa, Käikälässä, Idänpäässä ja Keinusaaressa.

Janakkalassa muovia kerätään jo kolmessa pisteessä Turengissa, Leppäkoskella ja Tervakoskella, mutta Hattulassa ei muovipakkausten keräykselle ole avattu vielä ainuttakaan astiaa.

Tiiriöön tulee kesällä kaksi suurta keräyspistettä, joiden tekniikkaa ei voida asentaa pakkasella.

Rinki-keräyspisteiden piti olla auki jo vuodenvaihteessa, mutta lopullisesti koko verkosto on avoinna vasta heinäkuussa.

Suomen Pakkauskierrätys Ringin työtä on hidastuttanut muun muassa lupabyrokratia, sillä jokaista pistettä varten on tarvittu muun muassa sijoituspaikkaluvat kuntien viranomaisilta.

Tällä hetkellä eniten arvostelua herättävät säiliöiden tyhjennysvälit.

Liian tiheästi ei tyhjennyksiä kannata tehdä korkeiksi kohoavien kustannusten takia. Turha ajo ei ole myöskään kovin ympäristöystävällistä. HäSa

Ohjeita netissäKierrätyspisteiden sijoituspaikat ja ohjeet vaikkapa muovipakkausten keräystä varten löytyvät osoitteesta www.rinkiin.fi