Kanta-Häme

Museo kerää tarinoita jouluisista esineistä

Hämeenlinnan kaupungin historiallinen museo ja Yle Häme keräävät yhteistyössä jouluisia tarinoita liittyen esineisiin ja valokuviin.

Hämeenlinnan kaupungin historiallinen museo syntyi sata vuotta sitten kaupunkilaisten lahjoittamien esineiden ympärille. Juhlavuoden kunniaksi haussa on tavallisten ihmisten tarinoita esineistä ja valokuvista. Teemana on joulu.

Voit kertoa tarinan, joka liittyy johonkin sinulle rakkaaseen tai tärkeään esineeseen tai valokuvaan. Tarinassa voi olla yhtymäkohtia omaan sukuhistoriaan tai Hämeenlinnan seudun historiaan, mutta ihan arkisetkin ja lähimenneisyyteen liittyvät joulutarinat kiinnostavat.

Tarinoita kerätään lomakkeella, jonka voi palauttaa museolle sähköpostiin tai kirjeitse. Mukaan on hyvä liittää kuva tarinan kohteena olevasta esineestä tai kopio tarinoitavasta valokuvasta.

Lisätietoja ja ohjeita tarinan työstöön saa museolta. Lomaketta on jaossa kaikissa museon toimipisteissä ja sen voi tulostaa museon www-sivuilta.

Yle Häme tekee joulukuussa kiinnostavimmista tarinoista jutun radioon. Kaikki museolle lähetetyt tarinat taltioidaan myös museon arkistoon. Keräysaika on alkanut ja päättyy perjantaina 7. joulukuuta. (HäSa)

Päivän lehti

8.4.2020