Kanta-Häme

Museo Militariassa uusia näyttelyitä ja kesäohjelmaa

Museo Militariassa avautuu kesäksi kaksi uutta näyttelyä.

Lisäksi museo järjestää erikoisohjelmaa puolustusvoimain lippujuhlan päivänä 4.6.

Kesätiistaisin on tarjolla Linnankasarmin historiasta kertova opastus.

Museo Militarian ensimmäisessä toiminnallisessa näyttelyssä QSO – Minulla on yhteys! kävijät pääsevät kokeilemaan viestitoimintaa käytännössä.

Kaikenikäisille sopivassa näyttelyssä viestitekniikoita esittelee viestikyyhky ”Kuso” (QSO). Näyttely on avoinna vaihtuvien näyttelyiden rakennuksessa 16. joulukuuta asti. Näyttelyn ovat tuottaneet Museo Militaria ja Viestikiltojen Liitto ry.

Kesäksi avautuu myös valokuvausopiskelija Henri Airon näyttely Museoitu.

Näyttely perustuu dokumentaariseen valokuvaprojektiin, jonka Airo toteutti suomalaisissa sotilasmuseoissa kevättalvella 2018. Näyttely pohtii valokuvan keinoin talvi- ja jatkosodan muistelemisen kulttuuria. Näyttely on esillä Museo Militariassa 1.6.–30.9.

Puolustusvoimain lippujuhlan päivänä 4.6. museossa järjestetään runsaasti ohjelmaa.

Henri Airo esittelee näyttelynsä päärakennuksen salissa kello 14. Esittelyyn on vapaa pääsy.

Kello 15 on tarjolla viestitoimintaa käsittelevä opastus. Opastus kestää noin tunnin. Kesälomalaisille järjestetään omatoimista museosuunnistusta koko päivän ajan.

Museokaupassa alkaa poistokirjamyynti, jossa myynnissä on noin 2 000 pääosin sotahistoriaa, maanpuolustusta, puolustusvoimia eri aikoina ja yleistä tekniikkaa käsittelevää kirjaa.

Museon kesäkierroksilla tutustutaan joka tiistai kello 13 oppaan johdolla Linnankasarmin alueeseen.

Kierroksilla nostetaan esiin niin näkyvää kuin jo kadonnutta historiaa sekä muistoja kasarmin vaiheista. Näihin kuuluvat Hämeenlinnan kaupungin varhaisvaiheet, venäläinen sotaväki, itsenäisen Suomen armeija sekä vuoden 1918 tapahtumat.

Kierroksen kesto on noin tunti. Opastukset jatkuvat 14.8. asti.

Lisätietoja

www.museomilitaria.fi, 040 450 7479 tai asiakaspalvelu@museomilitaria.fi