Kanta-Häme

Museo voisi pelastaa mainostolpan – "On ainakin julkisuusarvoa"

Torstaina puretun Sunny Car Centerin mainostolpasta tuli kolmen vuoden aikana kolmostien nähtävyys ja Hämeenlinnan epävirallinen maamerkki. Moni on surrut tolpan kohtaloa esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

Voisiko Hämeenlinnan kaupunginmuseo ottaa pylvään, tai ainakin sen huipulla olleen pyöreän mainoskyltin, kokoelmiinsa?

– Periaatteessa voisimme harkita asiaa, jos omistaja tarjoaisi kohdetta. Tolpalla on ainakin julkisuusarvoa. Se kertoo omasta ajastaan, kun Hämeenlinna on ollut Suomen kartalla, sanoo Hämeenlinnan kaupunginmuseon kokoelmista vastaava tutkija Saija Sillanpää.

Hänen mukaansa mainostolppa voisi sopia esimerkiksi museon Ooh Hämeenlinna! -perusnäyttelyyn, joka tuo esiin mielenkiintoisia yksityiskohtia kaupungin historiasta lehtiotsikoiden kautta.

– Kuvittelisin, että hämeenlinnalaiset tulevat muistamaan Sunny Car Centerin ja tolpan vielä pitkään. Ainakin tällä hetkellä asialla on ihmisille merkitystä. Pitää kuitenkin odottaa pidempi aika, että ilmiö asettuu uomiinsa. Vaikutusta on myös mainostolpan materiaalilla, koolla ja säilyvyydellä.

Sunny Car Centerin mainostolpan kohtalo on vielä auki. Tolpan omistajuudessa on epäselvyyksiä, eli kukaan ei edes voi tarjota sitä vielä museolle tai muualle. Pylonin maahan nostetut osat jäävät tontille odottamaan jatkoa.

 

Päivän lehti

3.12.2020

Fingerpori

comic