Kanta-Häme

Museokone muuttaa Tuuloseen, hirmulisko myydään eniten tarjoavalle

Kauppakeskus Tuuloseen tulee näytteille kaksitasoinen Focke-Wulf Stieglitz -museokone.

Hanssin-Jukan perinneyhdistys sai pyynnön Ilmailumuseoyhdistykseltä etsiä tähän asti Tuurin kyläkaupassa esillä olleelle koneelle uuden kodin kyläkaupan remontin alta.

-Meiltä kysyttiin kiinnostaako, ja kyllähän kylähulluja kiinnosti, Hanssin-Jukan perinneyhdistyksen toiminnanjohtaja Kimmo Salomaa nauraa.

Perinneyhdistys on tehnyt sopimuksen Tuulosen kauppakeskuksen kanssa, että ilmavoimien koulukoneena vuodesta 1940 asti aina 1960-luvulle palvellut kaksitaso tulee Tuuloseen näytille pitkäaikaisella sopimuksella. Focke-Wulf kuljetetaan Tuurista Tuuloseen tällä viikolla ja ripustetaan näytille mahdollisimman pian.

-Meidän pitää asiantuntijoiden ja pelastusviranomaisten kanssa ensin selvittää ripustus, sillä kauppakeskuksen kattoja ei ole suunniteltu lentokoneiden roikottamista ajatellen, Salomaa sanoo.

 

Kone tulee Salomaan mukaan niin matalalle kuin mahdollista, jotta kauppakeskuksen asiakkailla tarjoutuu mahdollisuus tutkia sen yksityiskohtia.

-Koneeseen ei saa kiivetä, joten sopiva korkeus on sellainen, että Hanno Möttölä ulottuisi varvistamalla juuri ja juuri koskettamaan laskutelineen pyörää.

Focke-Wulf oli esillä Tuurissa noin kuusi vuotta. Lentokone korvaa Tuulosessa esillä olleen tyrannosaurus Rexin, joten nyt halukkailla on mahdollisuus ostaa Suomessa harvinainen, kiinalaisvalmisteinen, yhdeksän metriä pitkä ja lähes neljään metriin kurkotteleva hirmulisko.

-Myydään eniten tarjoavalle, mutta ihan jokaiseen olohuoneeseen Rex ei mahdu, kauppakeskusisäntä Vesa Kaloinen kertoo.

Kaloinen sanoo, että Tuulonen on ryhtynyt kartoittamaan paikkoja, jonne Rex voisi sopia.

-Ostoskeskukseen tai muuhun vastaavaan. Se on sisälisko tai tarvitsee ainakin katetun tilan. HÄSA

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic