Kanta-Häme

Museot kutsuvat joulutorille

Suomen lasimuseo ja Suomen Metsästysmuseo kutsuvat joulukauden avajaisiin joulutorille lauantaina 29. marraskuuta kello 10–15.

Museoissa on tänä vuonna ennätysmäärä myyjiä, joten uniikkeja lahjaideoita sekä tuliaisia löytyy jokaiseen makuun.

Metsästysmuseossa on tarjolla perinteisten koristeiden ja kynttilöiden lisäksi muun muassa luonnonkosmetiikkaa, leluja, asusteita, kransseja ja kierrätysmateriaaleista valmistettuja käsitöitä. Koruvaihtoehtoja on paljon; materiaaleina ovat esimerkiksi huopa, lasi, helmet, kivi ja hopea.

Riihimäen Erätytöt ja Eräpojat myyvät herkkuja kahvibuffetissa, ja joululaatikoita on tarjolla Kormun-Launosten Marttojen myyntipisteessä. Lasimuseossa on myynnissä saksalaisia ja böömiläisiä lasisia joulukoristeita, käsitöitä, koruja ja leivonnaisia.

Tontut piiloutuneet museoihin

Lasimuseon ja Metsästysmuseon yhdistää joulupolku, jonka varrella partiolaisten pisteessä voi tyydyttää grillimakkaran nälän ja hankkia mukaansa jätkänkynttilän pimeää aikaa valaisemaan.

Lapsille on järjestetty tonttukilpailu, jossa etsitään museoihin piiloutuneita tonttuja.

Metsästysmuseon palkintona arvotaan oikein vastanneiden kesken piparkakkureki suklaayllätyksineen, sekä lisäksi kaikkien kävijöiden kesken arvotaan piparkakkutalo.

Lasimuseossa tarjotaan glögiä pipareiden kera, ja kävijöiden kesken arvotaan lasisia joulukoristeita. Molempiin museoihin on vapaa pääsy.

Ikkunaan loihdittu Muumilaakson joulu

Riihimäkeläisen käsityökoulu Leijan oppilaat toteuttavat tänä vuonna Metsästysmuseon jouluikkunan, joka avataan joulutorin yhteydessä.

Käsityökoulun syyskauden työskentelyä innosti Tove Janssonin juhlavuosi. Oppilaat ideoivat hahmoja jouluiseen maisemaan, ja hahmojen syntymistä edistivät Janssonin kertomusten luomat tutut hahmot.

Hahmoille sai suunnitella ulkonäön ja antaa nimen. Pienimmät oppilaat tekivät hahmoille myös pesiä.

– Oppilaista oli hauskaa seurata lavastuksen rakentumista ja nähdä mitä osia eri ryhmistä tuotiin mukaan. Lavastusta käytetään myöhemminkin oppilaiden töiden esittelyyn, sitä muunnetaan vuodenaikojen ja teemojen mukaan, kertoo käsityökoulun opettaja Rauni Koivisto.

Metsästysmuseon jouluikkuna on mukava iltakävelyn kohde. Se on nähtävillä ympäri vuorokauden 27.11.–6.1. (HäSa)