Kanta-Häme

Museovirastolta avustuksia 132 museolle

Museovirasto jakaa tänä vuonna harkinnanvaraista valtionavustusta 132 museolle yhteensä 599 350 euroa.

Valtaosa avustuksista on tarkoitettu pienten museoiden kokoelmien luettelointiin ja hoitoon sekä museorakennusten kunnostamiseen.

Hämeenlinnan seudulla suurimman avustuksen sai Janakkalan kunnan omistama Laurinmäen Torpparimuseo, joka pääsee uudistamaan perusnäyttelyänsä ja yleisötyötänsä 5500 euron avustuksella. Myös Hauho-seura sai yhtä suuren summan esineluetteloidensa ja valokuva-arkistonsa digitointiin

Hattulassa Tyrväntö-Seura pääsee uusimaan Tyrvännön Järvikalastusmuseon ulko-opasteita 1200 euron avustuksella.

Riihimäellä toimiva Työväenperinteen tutkimus ry sai 3000 euroa Valtakunnallisen työväentalomuseon ikkunoiden kunnostukseen. Remonttihommiin päästään myös Pälkäneellä ja Somerolla ja Akaassa. Pälkäne-seuralla on nyt 6000 euroa Salimäen ulkomuseon päärakennuksen korjaustöihin ja Somero-Seura sai 6000 euroa Torppamuseon kattojen korjaamiseen.

Museoesineistöä luetteloidaan museoviraston tuella Akaassa Viialan museossa, Lempäälässä Kuokkalan museoraitilla ja Loimaalla Kurkijoki-museossa. Tammelassa Tannisen museo puolestaan pääsee uusimaan perusnäyttelynsä.

Harkinnanvaraisia valtionavustuksia myönnetään museoille, jotka ovat kunnan, yhdistyksen tai säätiön omistuksessa ja jotka eivät kuulu lakisääteisen valtionosuuden piiriin.

Avustuksen hakijoita oli yhteensä 190 ja haettu summa oli yhteensä yli 1,6 miljoonaa euroa. HäSa

Päivän lehti

9.4.2020