Kanta-Häme

Musiikilla parannetaan Vanajavettä

Petäyksen kongressisali on tupaten täynnä, kun toista kertaa järjestettävä Vanajavesi sävelin -konsertti alkaa. Konsertin 200 lippua myytiin loppuun jo seitsemän viikkoa etukäteen.

 

Illan ohjelmassa on kesäiltaan sopivaa hyväntuulista vesiaiheista musiikkia. Muun muassa Saimaan valssi muuttuu tapahtumassa Vanajan valssiksi.

Illan pääesiintyjinä ovat tänä vuonna Heidi Kyrö ja Panssarisoittajat. Osa konsertin tuotoista menee Vanajaveden hyväksi, mutta konsertin tarkoitus on myös tiedon levittäminen.

– Levitämme ohjelman ohessa tietoa Vanajavedestä ja Vanajavesikeskuksen toiminnasta. Levitämme sanomaa, että maakunnan vedet on pidettävä puhtaina, Vanajavesisäätiön hallituksen puheenjohtaja Juhani Honka sanoo.

Hyvän asian puolesta

Oli lähellä, ettei konserttia järjestetty tänä vuonna ollenkaan. Aluksi oli suunnitelmissa, että vain ensi vuoden Sibeliuksen juhlavuoden konserttiin panostetaan. Konsertti päätettiin kuitenkin järjestää myös tänä kesänä, ja se on yleisön mieleen.

– Tulimme nauttimaan musiikista. On tietenkin myös tärkeää, että konsertti järjestetään hyvän asian puolesta, Tammelasta tuleva Riitta Pura sanoo.

Samoilla linjoilla ovat hattulalainen Ritva Honka sekä espoolaiset Erja Rajala ja Timo Rajala. He kaikki pitävät tärkeänä sitä, että tulevaisuudessa Suomen vesistöt, Vanajavesi mukaan lukien, ovat hyvässä kunnossa.

– En ole luonnonsuojelija, mutta ymmärrän luonnon ja vesien arvon, Timo Rajala sanoo.

– Jos vedet voivat hyvin, niin ihmiset voivat hyvin, Ritva Honka jatkaa.

Ensi vuonna ehkä useita konsertteja

Ensi vuoden konsertin suunnittelu on jo aloitettu, mutta mitään tarkkaa ei ole vielä lyöty lukkoon. Suunnitelmissa on Vanajavesisäätiön Juhani Hongan mukaan kuitenkin se, että konsertti sidotaan Sibeliuksen juhlavuoteen.

– Voi olla, että ensi vuonna konsertteja on jopa useampi, Honka sanoo.

Vanajavesi sävelin -konsertin järjestivät Vanajavesisäätiö, Petäys ja Palvelualojen ammattiliitto. (HäSa)

 

Menot