fbpx
Kanta-Häme

Musiikkia Linnassa alkaa Vivaldilla

Lauantaina alkava Musiikkia Linnassa -festivaali avaa Hämeenlinnan konserttisyksyn barokkimusiikin helmillä. Helsingin barokkiorkesteri esiintyy Hämeenlinnan kirkossa Vivaldi-ohjelmistollaan.

Konsertissa kuullaan Antonio Vivaldin Neljä vuodenaikaa. Sen lisäksi orkesteri esittää Vivaldin sinfonian, konserton viululle, uruille ja sellolle sekä fagottikonserton.

Helsingin barokkiorkesteri on yksi suomalaisen kulttuuriviennin lippulaivoista, ja se on vuosien ajan konsertoinut sekä kotimaassa että useilla kansainvälisillä festivaaleilla.

Vivaldi-ohjelmansa orkesteri esitti aiemmin tällä viikolla Kööpenhaminan tivolifestivaaleilla sekä Espoon tuomiokirkon Urkuyö ja aaria -konserttisarjan päätöskonsertissa.

Ennakkotiedoissa mainittiin, että Hämeenlinnan konsertin johtaisi orkesterin päävierailijana vuodesta 2009 toiminut Riccardo Minasi. Hänen tilallaan viulusolistina on kuitenkin Minna Pensola.

Urkurina esiintyy orkesterin taiteellinen johtaja Aapo Häkkinen.

Musiikkia Linnassa -festivaali jatkuu sunnuntaina festivaalin nuoren taiteilijan, tenori Simo Mäkisen konsertilla Sibeliuksen syntymäkodissa. Mäkinen esiintyy lisäksi Hämeenlinnan kirkossa sunnuntaiaamun soivassa messussa.

Maanantaina barokkimusiikki soi Hämeen linnan kuninkaansalissa. Asialla on Suomalaisen barokkiorkesterin riveistä koottu yhtye Virtuosi di Fibo eli Markku Luolajan-Mikkola ja Mikko Perkola (viola da gamba) sekä Eero Palviainen (luuttu ja kitara). (HäSa)

Musiikkia Linnassa -festivaali 1.–6.9. Hämeenlinnassa. www.musiikkialinnassa.webs.com

 

 

 

Menot