Kanta-Häme

Musiikkisirkuksen pyörteissä

Kaapo Kokkonen on laulanut koko ikänsä. Ensimmäisen bändin hän perusti jo 9 vuotiaana. Silloin Kokkonen asui vielä Lammilla, jossa hän kävi peruskoulun ja josta hän muutti pois 18 vuotiaana. Nyt hän asuu Vantaalla.

– Olen tehnyt musiikkia koko elämäni sekä myös levyttänyt. Muutama vuosi sitten teimme bändin kanssa levyn Sony Music Entertainmentille, Kokkonen sanoo ylpeänä.

Kokkosen bändillä on meneillään luova tauko, joten nyt on aikaa puuhata kaikkea muuta, esimerkiksi osallistua Voice of Finland -laulukilpailuun.

– Halusin kokeilla jotain uutta, sillä olen aina ollut mukana rokkibändeissä. Eräänä unettomana yönä sitten laitoin ääninäytteeni eteenpäin kilpailun hakusivulle.

Kokkonen ei ole ennen omaa esiintymistään seurannut laulukilpailuja televisiosta. Hänen mielestään katsojille välittyy kuitenkin aika realistinen kuva. Ohjelman kulisseissa on aina käynnissä iso sirkus, ja Voice of Finland on Suomen mittakaavassa erittäin suuri tapahtuma.

– Ohjelma on televisiossa tietenkin paljon pätkitympi kuin todellisuudessa. Odotan aina jännittyneenä miltä lopputulos näyttää. Olen kuitenkin ollut todella tyytyväinen lähetyksiin, Kokkonen kertoo.

Aivan kuin leirikoulussa

Kokkonen kilpailee Lauri Tähkän joukkueessa. Heidän ryhmästään on tullut tiivis, ja yhteishengestä on kilpailumeininki kaukana.

– Tämä on hauskanpitoa, jossa on se huono puoli, että yksi joutuu aina lähtemään. Ystävyyssuhteita on jo päässyt syntymään.

Kilpailijat lähtevät perjantain kuvauksiin jo keskiviikkona. Kilpailupaikalla vallitsee leirikoulutunnelma, sillä kaikki ovat siellä tiiviisti yhdessä monta päivää.

Lauri Tähkä on Kokkosen mukaan hyvä valmentaja, jolta saa vinkkejä aivan kuin keneltä tahansa kollegalta. Tähkä ja Kokkonen miettivät yhdessä aivoriihimäisesti tulevia kappaleita kilpailuun.

– En ole sellainen, että katselen ihmisiä ylöspäin. Tähkä on ollut jalat maan pinnalla ja sydämellinen hahmo. Hänen kanssaan on ollut helppo puhua. Olen tyytyväinen, että lähdin mukaan tähän joukkueeseen, Kokkonen sanoo iloisesti.

Kaapo Kokkonen esiintyy Voice of Finlandin livelähetyksessä perjantaina 22. maaliskuuta kello 20.00 kanavalla Nelonen. (HäSa)