Kanta-Häme

Muutokset tuovat asiakkaita

Hämeensaaren Citymarketin uusi ruokakauppias Janne Itkonen, 28, uskoo, että Hämeenlinnan keskustan muutokset parantavat hänen kauppansa asemaa. Vierelle valmistuu katteen kauppakeskus ja kaupunki kaavoittaa Engelinrantaa.

– Uskon, että kate siirtää viikonlopun kauppaa tänne. Kate on mielestäni hyväksi kaupungille.

Hämeenlinnassa kiistellään parhaillaan muutoksista, joita katteen valmistuminen tuo keskustaan. Eniten tunteita kuumentaa pysäköinti, jonka kaupunki aikoo muuttaa maksulliseksi.

– Pysäköinnin muutokset saattavat tuoda tänne Hämeensaareen entistä enemmän asiakkaita. Mikäli asia on minusta kiinni, meidän pysäköintimme säilyy maksuttomana.

Engelinrantaa suunnitellaan kaiken muun lisäksi 2 000 ihmisen asuntoja. Kauppias Itkonen sanoo suunnitelmien tuntuvan hyviltä.

– Kaikki tällainen lisää ihmisten liikkuvuutta alueella.

Aktiivista…rakentamista

Janne Itkonen saapui Hämeenlinnan keskustaan Citymarket-kauppiaaksi Mäntästä, jossa hänellä oli K-market. Hämeenlinna ei ollut hänelle ennestään tuttu kuin siitä, että on ajanut autolla ohi. Nyt nuori kauppias on tutustunut kaupunkiin ja ostanut jo omakotitalon perheelle.

– Luulin, että hämäläiset ovat hitaita. Ainakin täällä rakennetaan aktiivisesti moneen paikkaan, sanoo Itkonen, joka aloitti alan työt vanhempien kaupassa Seinäjoella.

Kauppiaan ammatti varmistui hänelle, kun vanhemmat jättivät Seinäjoen ja Janne Itkonen jäi nuorena vieraiden palvelukseen. Hänen vanhempansa ovat nyt Turussa Suomen toiseksi suurimman Citymarketin ruokakauppiaina. Erilaisten esimies- ja kauppiaskoulutusten jälkeen hän perusti oman kaupan.

– Puoliso olisi nyt myös mukana, mutta meillä on kotona kaksi pientä lasta ja kolmas on tulossa.

Tosissaan ja…pitkäksi aikaa

Hämeensaaressa on ollut Citymarket vajaa kaksi vuotta, mutta K-kauppiaat ja tavarantalonjohtajat ovat vaihtuneet nopeasti. Itkonen kuitenkin huomauttaa, että muun muassa edellinen kauppias lähti vain entistä suurempaan kauppaan.

– Kaupan arki on minulle tuttua. Tiedän mihin olen tullut. Hämeensaaren Citymarketin konsepti on suhteellisen uusi.

Itkonen vakuuttaa, että hän on tullut tosissaan pitkäaikaiseksi kauppiaaksi Hämeenlinnaan. Hän aikoo keskittyä täysipainoisesti työhön täällä.

– Tavoitteena on kehittää kauppaa. Yrittäjänä omat rahat ovat pelissä ja yrittää tehdä parhaansa.

Itkonen ilmoittautuu kauppiaaksi, joka näkyy paljon myymälän puolella. Hän on ennenkin halunnut olla paljon tekemisissä asiakkaiden kanssa.

– Saan paljon tavallista enemmän palautettu, kun asiakkaat voivat antaa sitä suoraan.

Hämeensaaren Citymarketin asiakkaat eivät ole tyypillisiä automarketin asiakkaita, sillä kauppa on keskustassa.

– Mielestäni kaupassa on Hämeenlinnan paras palvelutiski. Siitä aion pitää kiinni. (HäSa)

Päivän lehti

3.6.2020