Kanta-Häme

Muuttomiehet hääräävät Wetterillä

Hämeenlinnan kaupungin Wetterin virastotaloa tyhjennetään tällä viikolla, kun virastot muuttavat sieltä remonttievakkoon. Talon rakenteissa on mikrobikasvustoa, joka on aiheuttanut työntekijöille terveyshaittoja. Viimeiset muuttajat lähtevät ensi kuun alussa.

Mikrobit ovat päässeet jylläämään seinissä viistojen ikkunoiden puitteiden vesivuotojen takia. Remontti on helpointa tehdä niin, ettei talossa ole mitään toimintaa. Alunperin tarkoitus oli tyhjentää vain rakennuksen ylimmät kerrokset.

Wetteriltä muutetaan seitsemään eri paikkaan. Toistaiseksi ei tiedetä, kauanko remontti ja evakkoretket kestävät.

Ikäihmisten palvelujen hallinto on vastedes Verkatehtaan kolmannessa kerroksessa ja Linnan Infran väki työskentelee Suosaarentie neljässä. Nämä muutot tehtiin viime viikon lopulla. Ikäihmisten ja päivähoidon asiakaspalvelut säilyvät Kastellissa.

Maanantaina muutti paikkatiedon ja kiinteistöhallinnon väkeä kaupungintaloon. Tiistaina ovat vuorossa aikuisten sosiaalityön työntekijät, jotka menevät Talaskuja kolmeen eli ns. Mehiläisen taloon. Sinne muuttaa samalla lastensuojelun asiakaspalvelu.

Keskiviikkona ja torstaina muuttavat lasten ja nuorten palvelujen hallinto osin Uppsala-talolle, osin Seminaarin koululle.

Torstaina ja perjantaina muuttavat Linnan Infran suunnitteluväki kaupungintaloon.

Ensi viikon tiistaina muuttovuorossa ovat toimintakykyä edistävien palvelujen hallinto ja palvelutuotantojen hallinto.

Kuun lopussa muuttavat ympäristöpalvelut Rauhankatu kahdeksaan ja rakennusvalvonta kaupungintalolle. Viimeisinä lähtevät mittamiehet kaupungin varikolle, muuttopäivä on vielä avoin.

Kaikkiaan Wetteriltä lähtee noin 160 työntekijää. (HäSa)