Kanta-Häme

My Milou voitti Hämeen Sanomien jouluikkunakilpailun

MILTÄ NYT TUNTUU?

– Ihanaa! Tämä tuntuu hienolta, hihkuu vaateliike My Miloun yrittäjä Mari Huhtamäki.

Hämeen Sanomat järjesti pienen jouluikkunakilpailun. Lukijoilta kysyttiin, mikä toimituksen valitsemasta yhdeksästä ikkunasta on jouluisin. Vastauksia tuli 812.

Mari Huhtamäen liikkeessä jouluikkunaan panostetaan joka vuosi. Vuosittain pyritään tuomaan ikkunaan myös uusia elementtejä.

– Joulu on meidän juttu. 

Ikkunan Huhtamäki on suunnitellut yhdessä ystävänsä ja hallituksen jäsenen Ville Tapolan kanssa. He molemmat tunnustautuvat jouluihmisiksi. Mallia on haettu rapakon takaa.

Viime vuoteen verrattuna My Miloun ikkunaan ovat tulleet entistä isommat joulupaketit, joilla yrittäjä haluaa viestittää, että täältä saa joululahjoja. Ikkunat viimeisteltiin Kaisan kukan yrittäjän Anne-Mari Kuvajan tekemillä jouluisilla tähdillä.

Tänä vuonna liike toteutti myös oman joulunavauksensa. Mukaan kutsuttiin lapsia, jotka pääsivät ikkunasta vilkuttamaan ulkona glögiä hörppiville vieraille.

– Liike oli pimeänä ja sitten toimme valon ja lapset, Huhtamäki kuvailee. 

Joulunavaukseen lapset haluttiin mukaan, koska My Milou lahjoittaa joulumyynnistään Kanta-Hämeen keskussairaalalle sen toivomia leluja. My Miloun väki käy jakamassa lahjat jouluaattona.

Huhtamäen mukaan kivijalkaliikkeelle näyteikkunat ovat erittäin tärkeitä. Näyttävillä ikkunasomistuksilla vedetään ihmisiä kadulta liikkeeseen.

– Usein myös ikkunassa olevat tuotteet käyvät hyvin kaupaksi.

Useimmilla kivijalkaliikkeillä on myös nettikauppa. Niin myös My Miloullla. Huhtamäen mukaan somekanavissa jaetaan kuvia paitsi näyteikkunoista myös tuotteista. Kuvien ja nettimainonnan avulla houkutellaan nettikauppaan. 

– Näyteikkunat ja somekanavat nivovat yhteen myös verkkokaupan. Tosin netissä elämyksellisyys on haastavampaa kuin perinteisessä kaupassa.  

Huhtamäki vinkkaa, että jouluikkunassa tärkeää on valo. Pimeänä vuodenaikana jokainen kaipaa katukuvaan valoa.

– Sitten pitää keksiä oma juttu ja panna ajatusta mukaan. Plussaa on, jos liikkeen toiminta-ajatus heijastuu ikkunasta.

 

Päivän lehti

30.9.2020

Fingerpori

comic