Kanta-Häme

Myllykangas ja Rautio esittävät sateenkaariliputusta Raatihuoneen eteen

Pride-viikkoja vietetään nyt eri puolilla Eurooppaa. Kuva viime viikolta Varsovan sateenkaarimarssilta. Kuva: JAKUB KAMINSKI
Pride-viikkoja vietetään nyt eri puolilla Eurooppaa. Kuva viime viikolta Varsovan sateenkaarimarssilta. Kuva: JAKUB KAMINSKI

Aloite sateenkaariliputuksesta Hämeenlinnassa tulee varsin korkealta taholta.

Kaupunginhallitus käsittelee maanantaina kaupunginhallituksen puheenjohtajan Sari Raution (kok.) ja kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Sari Myllykankaan (sd.) aloitetta liputuksesta.

Puheenjohtajat muistuttavat, että lukuisat suomalaiset kaupungit liputtavat kesäkuun viimeisellä viikolla yhdenvertaisuuden ja ihmisoikeuksien puolesta.

Pride-viikon tarkoitus on muistuttaa yhtäläisten oikeuksien kuuluvan kaikille henkilökohtaisista ominaisuuksista riippumatta.

Englannin kielen sana ”pride” tarkoittaa ylpeyttä ja tapahtuman tarkoituksena onkin kantaa ylpeänä omaa erilaisuuttaan.

Helsinki Pride on Suomen suurin kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma ja yksi vuoden suurimmista yleisötapahtumista. Viikon aikana järjestetään noin 90 erilaista keskustelutilaisuutta ja muuta tapahtumaa.

Viikko huipentuu lauantaina 29. kesäkuuta järjestettävään kulkueeseen ja puistojuhlaan. Viime kesänä kulkueeseen osallistui arvioiden mukaan 100 000 ihmistä. Samalla viikolla liputetaan myös mm. Riihimäellä.

Myllykangas ja Rautio esittävät, että myös Hämeenlinnan kaupunki osallistuu liputukseen 24.-29.6.2019.

Kaupunginjohtaja Timo Kenakkalan esitys kaupunginhallitukselle on, että Hämeenlinna nostaa sateenkaariliput Raatihuoneen edessä oleviin tankoihin Pride-viikon ajaksi.

Päivän lehti

18.1.2020