Kanta-Häme Hämeenlinna

Myllymäen koulussa pommitettiin päättäjiä kovilla kysymyksillä – Adressissa jo reilut viisituhatta allekirjoitusta

Myllymäen koulussa ammuttiin maanantaina kovilla koulun tulevaisuutta koskevassa keskustelutilaisuudessa.
Antti Pennanen tiedusteli maanantaina Myllymäen koulun keskustelutilaisuudessa, että mihin arvopohjaan ajatus Myllymäen koulun lakkauttamisesta perustuu? Kuva: Riku Hasari
Antti Pennanen tiedusteli maanantaina Myllymäen koulun keskustelutilaisuudessa, että mihin arvopohjaan ajatus Myllymäen koulun lakkauttamisesta perustuu? Kuvat: Riku Hasari

Pro Myllymäki -liikkeen ja Myllymäen koulun vanhempainyhdistyksen järjestämä keskustelu oli siirtyä tyystin kohti Seminaarin koulua, joka on myllymäkeläisten näkökulmasta iso uhkakuva.

– Myllymäen koulu on joka toinen vuosi lakkautuslistalla. Meitä kiinnostaa, että miten vuokrasopimuksen yhteydessä tehty virhe korjataan, kysyi Myllymäen vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Pauliina Kauppinen.

Hän viittasi sillä Seminaarin kouluun, josta kaupunki on tehnyt vuokrasopimuksen 20 vuodeksi, ja jonne Myllymäen koululaiset saattavat päätyä.

Yleisön raikuvin aplodein esitelty, palkittu freelancetoimittaja Jarno Liski, heitti kiperän kysymyksen kaupunginjohdolle liittyen Seminaarin koulun korjauskustannusten vuokrakiistaan.

– Kuka ja missä päätti, että erimielisyyttä ei selvitetä välimiesmenettelyllä? Ketkä neuvotteluja kävi ja miten yleisö voi saada tietoa niistä?

Liski totesi, että nyt neuvotteluja käydään täysin salassa, vaikka tiedon pitäisi olla julkista.

Kaupunginjohtaja Timo Kenakkala totesi, että kysymys kuuluu apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuolle, joka ei ollut tilaisuudessa paikalla.

– Isosuo vetää neuvotteluja, tarkensi sivistys- ja hyvinvointijohtaja Päivi Raukko.

Opetustoimenjohtaja Mika Mäkelä sanoi Juha Isosuon todenneen, että välimiesmenettelyyn ei kannata ryhtyä.

Kiinteistöjohtaja Raili Salminen huomautti, että kaikki remontit eivät ole vuokravaikutteisia.

– On tehtävä tarkkoja arvioita, mitkä korjaukset ovat omistajien ja mitkä vuokralaisten vastuulla.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kaupunginjohtaja Timo Kenakkala oli maanantaina ahtaalla Myllymäen koulussa pidetyssä keskustelutilaisuudessa.

”Kyllä me jaksamme jatkaa taistelua”

Myllymäen koulun juhlasalissa oli maanantaina tupa täynnä. Valtuutettuja oli paikalla niin paljon, että tilaisuutta vetänyt Antti Toivanen kiitteli heitä siitä, mutta antoi myös kritiikkiä.

– Nyt terve ja turvallinen (Myllymäen koulu) on vaihtumassa kovaa vauhtia kohti korjaustarvetta (Seminaarin koulu). Lyhyessä ajassa on kuitenkin löytynyt joukko ihmisiä, joiden mielestä suunta ei ole oikea.

Ihmisjoukolla Toivanen tarkoitti adressia, johon on jo kerätty yli 5 000 nimeä Myllymäen koulun puolesta.

– Olemme täysin kiinteistösijoittajien armoilla, jos kaupungilla ei ole yhtään omaomisteista kiinteistöä, Toivanen totesi.

Pauliina Kauppinen sanoi, että kulttuurihistorian ei tarvitse olla museokamaa, vaan ihan elävää elämää.

Hän viittasi sillä Hämeenlinnan mainoslainiin Uudistuva, elinvoimainen, turvallinen ja aito kulttuurikaupunki Suomen kasvukäytävällä.

– Tuntuu, että käynnissä on väsytystaistelu. Luulitte, että me väsymme, mutta kyllä me jaksamme (jatkaa taistelua), Kauppinen sanoi ansaiten aplodit yleisöltä.

”Päätöksiä ei ole vielä tehty”

Yleisössä ollut HPK-luotsi Antti Pennanen kysyi Kenakkalalta, että mihin arvopohjaan ajatus koululaisten siirtämisestä Seminaariin perustuu?

Kenakkala huomautti, että Myllymäen yhdistämisestä Seminaariin ei ole tehty vielä päätöksiä ja että selvitettävää on vielä paljon.

Päivi Raukko totesi, että Myllymäen koulun jatkoselvitys olisi pitänyt tehdä jo paljon aiemmin. Nyt selvitystä on aikaa tehdä toukokuuhun saakka.

Tilaisuutta kevensi hieman Myllymäen koululaisten tekemä videotervehdys:

– Täällä kaikki oppilaat ovat ihan sairaan kilttejä, niin ovat myös opettajat, yksi koululaisista sanoi videolla saaden hymyn nousemaan niin päättäjien kuin yleisön huulille. HäSa

Myllymäen koulun keskustelutilaisuudessa nähtiin myös kirjallinen kannanotto.

Lisää aiheesta: Pro Myllymäki taistelee koulun puolesta – Adressikeräys ottanut lentävän lähdön

Lisää aiheesta: Onko Seminaarin koulun vuokra niin kallis, että Myllymäki saa mennä? Näin vastaa apulaiskaupunginjohtaja

Päivän lehti

25.9.2020

Fingerpori

comic