Kanta-Häme Hämeenlinna

Myllymäen murhatutkinnan esitutkintapöytäkirja paljastaa, mikä oli poliisin arvio veriteon motiivista

Poliisi on päättänyt tammikuussa 2020 tehdyn murhan tutkinnan. Ainoa epäilty on kuollut, joten juttu ei etene syyttäjälle.
Myllymäen henkirikos tehtiin uhrin asunnossa Hämeenlinnan Myllymäessä. Poliisi päätti torstaina henkirikoksen tutkinnan.
Myllymäen henkirikos tehtiin uhrin asunnossa Hämeenlinnan Myllymäessä. Poliisi päätti torstaina henkirikoksen tutkinnan. Kuva: Sara Aaltio

Hämeenlinnan Myllymäessä tehdyn henkirikoksen motiivi oli poliisin mukaan mahdollisesti mustasukkaisuus, ilmenee esitutkintapöytäkirjasta.

Poliisi on saanut valmiiksi Torikadulla tehdyn henkirikoksen tutkinnan. Hämeen poliisi tiedotti esitutkinnan päätöksestä torstaina.

Poliisi tutki tammikuussa tehtyä henkirikosta murhana. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Mäkinen täsmentää Hämeen Sanomille, että murhatutkinta johtui erityisen raa’asta ja julmasta tekotavasta. Henkirikos tehtiin teräaseella.

Murhasta epäilty ulkomaalaistaustainen mies on kuollut, joten rikosasia ei etene syyttäjälle tai oikeuteen. Mäkisen mukaan tutkinnassa on kyetty poissulkemaan se, ettei rikokseen liittynyt muita epäiltyjä.

Lue myös: HäSan tiedot: Henkirikos tehtiin uhrin asunnossa – Poliisi vahvistaa epäillyn kuolleen (23.1.2020)

Lue myös: Hämeenlinnan murhaepäilty on kuollut, kertoo poliisi – Tätä se tarkoittaa tutkinnalle (24.1.2020)

Kauppaan lähtenyt naapuri havaitsi

Poliisin torstaina julkaiseman esitutkintapöytäkirjan mukaan henkirikoksesta poliisille ilmoitti naapuri, joka oli illalla kello 22 jälkeen lähtenyt ruokakauppaan. Kauppareissulta palattuaan naapuri oli havainnut verijälkiä uhrin asunnon ulkopuolella ja soittanut hätäkeskukseen. Myös muut naapurit olivat kuulleet huutoa asunnosta tapahtumien aikaan.

Paikalle noin kello 22.30 jälkeen saapunut poliisipartio pääsi lopulta asuntoon sisään yleisavaimella. Asunnon eteisestä partio löysi kaksi elotonta ruumista. Nuoressa naisessa oli useita isku- ja viiltohaavoja. Miehessä pistohaavoja oli yksi, ja poliisin mukaan kyseessä oli itsemurha.

Tutkinnan perusteella uhri ja epäilty olivat entinen pariskunta, joka oli erään kuulustellun mukaan ollut myös kihloissa. Pariskunta kuitenkin erosi syksyllä 2019. Poliisin kuulustelemien ihmisten mukaan epäilty oli ollut mustasukkainen uhrista, ja yksi kuulustelluista kertoi eron johtuneen juuri epäillyn mustasukkaisuudesta.

Poliisi epäilee pöytäkirjan johdannossakin syyksi mustasukkaisuuden, joskaan täyttä varmuutta ei asiasta voi sanoa.

Lue myös: Poliisi kertoo, mitä Myllymäessä tapahtui: Ex-poikaystävä surmasi naisen ja itsensä (27.1.2020)

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Henkirikos tapahtui yksityisasunnossa Myllymäessä. Kuva: Sara Aaltio / arkisto
Henkirikos tapahtui yksityisasunnossa Myllymäessä. Kuva: Sara Aaltio / arkisto

Päässyt asuntoon velan verukkeella

Tutkinnassa ilmeni, että mies oli jäänyt velkaa uhrille joitain satoja euroja. Epäilty oli uhriin yhteydessä velan maksuun liittyen, mutta myös muutenkin. Uhri ei erään kuulustellun mukaan ollut pitänyt yhteydenotoista vaan oli laittanut eston yhteen miehen puhelinnumeroista.

Yksi talon asukkaista kuvaili myös, että epäilyttävän oloinen mies, joka oli esittäytynyt uhrin poikaystäväksi, oli liikkunut henkirikospäivänä talossa jo päiväsaikaan.

– Ilmeisesti epäilty on päässyt asuntoon sillä verukkeella, että hän tulee maksamaan velkaansa, kertoo Mäkinen.

Rikospaikalta löytyi maasta myös viiden euron seteli.

Tapahtumat olivat tämän jälkeen edenneet poliisin mukaan nopeasti. Epäilty oli ensiksi tappanut uhrin ja sen jälkeen itsensä.

– Kaikkiin tapahtumiin on mennyt noin puoli tuntia, sanoo Mäkinen.

 

Juttua päivitetty 5.6.2020 kello 7.52: Juttuun lisätty toinen kuva. Täydennetty esitutkintapöytäkirjan tiedoin kello 14.45. Korjattu velan maksua koskevaa painotusta.

Päivän lehti

14.7.2020