Kanta-Häme

Myllymäessä liikkui ehkä susipari

Mopsiaan ulkoiluttamassa ollut Satu Suonperä hätkähti Myllymäessä Ansionrinteen ja Markkulantien risteyksessä maanantai-iltana.

 

Parinkymmenen metrin päästä, keskellä omakotialuetta sijaitsevan risteyksen yli jolkotteli kaksi vaaleanharmaata, pitkäraajaista ja hoikkaa eläintä.

– Luulin ensin, että ne olivat koiria, mutta niiden olemus oli hyvin erilainen. Koira pelästyi ja sitten mentiin aika haipakkaa kotiin. Mopsillekin tuli niin kiire, että se oikein veti, Suonperä kertoo.

Suonperä kävi valokuvaamassa eläinten jäljet ja toimitti ne riistayhdistyksen suurpetoyhdyshenkilölle. Vielä ei ole täyttä varmuutta, olivatko eläimet susia, mutta se on Etelä-Hämeen riistapäällikön Jyri Rauhalan mukaan täysin mahdollista.

– Kaupungin länsipuolella, Rengon suunnallahan meillä on susihavaintoja joulukuulta.

Rengossa kotipihojen välittömässä läheisyydessä tehtyjä havaintoja kahdesta sudesta pidetään varmoina. Alueella epäillään liikkuneen myös kolmas, yksinäinen susi.

Voiko kantakaupungissa nähty kaksikko olla sama, joka on liikkunut Rengossa?

– Meillä ei ole parista havaintoja nyt muutamaan päivään. Kaikki on mahdollista, Rauhala toteaa.

Satu Suonperä kävi ottamassa uudelleen valokuvia jäljistä tiistaina valoisan aikaan. Outoa kohtaamista säikkynyt koira käyttäytyi tälläkin kerralla omituisesti.

– Se veti aivan jalat jäykiksi ja yritti livahtaa valjaista karkuun.

Ei ilmoituksia karanneista koirista

Löytöeläimiä vastaanottaviin Eläinhoitola Hepuliin ja Etelä-Hämeen eläinhoitolaan ei ollut alkuviikon aikana tuotu yhtään suurikokoista karannutta koiraa tai tehty ilmoituksia havaintoihin sopivista karanneista lemmikeistä.

Jyri Rauhalan mukaan yksittäinen havainto susista kaupunkialueella ei anna vielä aihetta suureen huoleen.

– Jos ne ovat vain pyyhkäisseet kaupunkialueen läpi, niin se ei ole vakavaa, mutta jos ne alkavat nuohota nurkissa, pitää katsoa mitä asialle tehdään. (HäSa)