Kanta-Häme

Myllymäessä puolustetaan omaa koulua ja sen paikkaa

Myllymäen koulun vanhempainyhdistys haluaa, että koulu toimisi jatkossakin nykyisellä paikallaan. Vanhempainyhdistys on laatinut koulun tulevaisuudesta kannanoton, joka luovutettiin tiistaina lasten ja nuorten lautakunnalle.

Lautakunta kokoontui seminaariin, jonka aikana tehtiin tutustumiskierros myös niihin kouluihin, joiden tulevaisuutta ja järjestelyjä parhaillaan mietitään.

Vierailulistalla olivat Myllymäen lisäksi Miemala, Tuomela, Ortela ja Seminaarin koulu.

Lasten ja nuorten lautakunta käsitteli viime keväänä useassa kokouksessaan kantakaupungin alakoulujen peruskorjaus- ja rakentamistarpeita.

Esillä on ollut muun muassa vaihtoehto, jonka mukaan Miemalan ja Myllymäen koulut lakkautettaisiin, ja niiden tilalle tehtäisiin uusi koulu Visamäkeen. Tällöin osa Myllymäen oppilaista ohjattaisiin Seminaarin kouluun.

Samalla on pohdittu mahdollisuutta luopua Ortelan koulun peruskorjauksesta ja sijoittaa Ortelan oppilaat Tuomelaan.

Tilaajapäällikkö Antti Karrimaa kertoo, että kouluverkkoratkaisut ovat esillä lautakunnan kokouksessa syyskuun 13. päivä.

– Silloin lautakunta tekee esityksensä investoinneista ensi vuoden budjettiin ja seuraavien vuosian taloussuunnitelmaan. Silloin otetaan kantaa korjaus- ja uudisrakentamissuunnitelmiin, Karrimaa sanoo.

Myllymäen vanhempainyhdistys korostaa kannanotossaan sitä, että Myllymäen koulun toiminnan säilyttäminen toteuttaisi kaupungin strategisia valintoja ja arvoja eli esimerkiksi asiakaslähtöisyyttä.

Samalla vanhemmat kertovat toivovansa monimuotoisuutta kouluverkkosuunnitteluun. Tämä tarkoittaa sitä, että kaupungissa pitää olla erikokoisia ja muutenkin omaleimaisia kouluja. HÄSA