fbpx
Kanta-Häme

Myös Janakkala siirtyy e-omahoitoon

Toimintatavat Janakkalan terveysasemilla muuttuvat syksyn kuluessa. Potilaat eivät enää ilmoittaudu paikalle tullessaan ja lasku tulee postissa kotiin.

Tämä johtuu toimistosihteerin toimen muuttamisesta sairaanhoitajan toimeksi.

Muutoksen tavoitteena on mm. parantaa Tervakosken terveysaseman palvelukykyä. Käyttöön otetaan lääkäri-hoitaja -työparimalli. Samalla lisätään sairaanhoitajan vastaanottoja.

Tervakosken terveysaseman asiakkaat jaetaan siten, että jokainen alue saa lääkäri-hoitaja työparin ja uuden ajanvarauspuhelimennumeron, josta tavoittaa oman alueensa sairaanhoitajan.

Tervakosken terveysasemalla jaetaan esitteitä aluejaon perusteella tehdyistä lääkäri-hoitaja työpareista ja ajanvarauspuhelinnumeroista.

Aikaa varatessa sairaanhoitaja tarkistaa henkilötiedot ja ohjaa oikeaan aulaan odottamaan lääkärin tai sairaanhoitajan vastaanotolle kutsumista.

Syksyn kuluessa myös Janakkala ottaa käyttöön e-omahoidon, jonka avulla kuntalainen kykenee kirjautumaan terveyskeskuksen potilastietojärjestelmään sähköisesti.

Näin kuntalainen näkee omia terveys- ja hoitotietojaan sekä voi terveyskansion välityksellä lähettää lääkärille tai hoitajille sairauden hoitoon tai hoitosuunnitelmaan liittyviä kysymyksiä.

Järjestelmä on asiakkaalle henkilökohtainen ja se edellyttää varmaa tunnistautumista ennen palvelun käyttöön ottoa joko pankkitunnuksin tai mobiilivarmenteen avulla.

Halutessaan potilaat voivat käydä maksamassa terveyskeskuksen käyntimaksut myös Tervakosken kirjastoon tai kunnantalolla sijaitsevaan palvelutoimisto Lyyliin. HÄSA

Menot