Kanta-Häme

Myötävirran viesti toivoo yleisöä ja nuotioita

Melontatapahtuma Myötävirran viesti starttaa huomenna lauantaina aamutuimaan Lammin biologiselta asemalta Pääjärvellä. Matkaan lähdetään varhain ja perille Janakkalan Leppäkoskelle melojia odotetaan sunnuntaiaamuna noin kello 7 aikaan.

79 kilometrin mittaiselle matkalle on lähdössä 50 melojaa. Melonnan suojelijana toimii Helsingin yliopiston Lammin biologisen aseman professori Lauri Arvola.

Reitin varrelle on järjestetty monenlaista ohjelmaa niin melojille kuin yleisöllekin. Hämeenkosken Pellavaloukulle melojia odotetaan lauantaina kello 11.30, ja paikalla on yleisölle avoin kahvipuffetti jo kello 10 alkaen.

Seuraava levähdyspaikka on Kärkölän Koskelan sillalla kello 14 tienoilla. Kärkölän Myllykylällä on tarjolla ruokaa ja myös ohjelmaa paitsi melojille myös katsojille kello 15 alkaen. Melojia odotetaan paikalle kello 16.30.

Hausjärven Mommilanjärven soutustadionille melojien pitäisi saapua kello 21 maissa. Puffetti aukeaa kello 20 ja tarjolla on ruokaa ja musiikkia. Yöosuus käynnistyy Mommilanjärveltä kello 22.30 Puujokea pitkin. Taukopaikkoja ovat Hausjärven Vuolteen pato ja Janakkalan Jokimaa. Jokimaalla on yöllinen puffetti, ja melojien arvioidaan saapuvan paikalle kello 4.

Perillä Leppäkoskella melojia odottaa sunnuntaiaamuna Leppäkosken Voiman tarjoama aamiainen.

Jokivarren asukkaat toivotetaan tervetulleiksi taukopaikoille vastaanottamaan melojia ja nauttimaan puffettien antimista ja keskikesän tunnelmasta. Lisäksi toivotaan, että asukkaat virittäisivät rantaan nuotioita virkistämään melojien matkaa.

Myötävirran viestin pääjärjestäjänä toimii Teuronjoen Latu ja mukana on runsaasti yhteistyökumppaneita. (HäSa)

Asiasanat