Kanta-Häme

Myräkkä puskee onnetonta keliä pari päivää – Kanta-Hämeeseen varoitus vaarallisesta lounaistuulesta

Lapin eteläpuolella liki koko muu Suomi saa puolestaan varoituksen vaarallisesta tai mahdollisesti vaarallisesta lounaistuulesta. Arkistokuva

Suomen kartta pullistelee säävaroituksia perjantaina ja lauantaina, ilmenee Ilmatieteen laitoksen nettisivujen varoituskartalta.

Tänään perjantaina sataa Lapissa lunta, minkä vuoksi ajokeli on maan pohjoisosissa erittäin huono. Ilmatieteen laitos arvioi Twitterissä, että lunta pyryttää paikoin yli 20 senttiä.

Lapin eteläpuolella liki koko muu Suomi saa puolestaan varoituksen vaarallisesta tai mahdollisesti vaarallisesta lounaistuulesta. Suomen kunnista selviää tänään ilman säävaroituksia vain kolme: Koillismaan Kuusamo ja Taivalkoski sekä naapuri Pudasjärvi.

Kaikilla Suomen merialueilla tuulee tänään joko kovaa tai vaarallisen kovaa. Aallokkovaroitus on sekin voimassa useimmilla merialueilla.
Sateisen ja tuulisen lauantain varoituskartta on vieläkin synkempi: varoitukset kattavat kaikki maa- ja merialueet. Kehnoon liikennesäähän on syytä varautua Lapissa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa. Niistä etelään puhuri jatkuu kovana.

Kuva: Ilmatieteenlaitos

Lämpötila pysyy kuitenkin melko korkeana Suomessa sekä perjantaina että lauantaina.

Sunnuntaiksi myräkkä on ohi koko maassa. Samalla tosin sää viilenee tuntuvasti.

Päivän lehti

19.9.2020

Fingerpori

comic