Kanta-Häme

Myrsky tyyntyi vuosikymmenessä

Puolitoista miljoonaa polskijaa. Sen verran vuonna 2006 valmistunut Aulangon kylpylä on kerännyt asiakkaita kymmenessä vuodessa.

Nyt kylpylä on vedenjakajalla.

Hämeenlinnan kaupunki omistaa kylpyläyhtiöstä 51 prosenttia. Restel ja Dividum omistavat kumpikin 24,5 prosenttia. Restel on Aulangon hotellissa Dividumin vuokralaisena.

Alkuperäisenä ajatuksena oli, että kylpylä siirtyisi jossain vaiheessa kokonaan Restelin omistukseen. Näin ei ole käynyt automaattisesti, vaikka vuosikymmen on jo kulunut.

– Vanhassa sopimuksessa oli lunastusvelvoite, että kaupunki ostettaisiin ulos hotellilaajennusten yhteydessä, apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo aukaisee ajatusta.

Hänen mukaansa kaupungin kannalta olisi sitä parempi, mitä nopeammin tämä tapahtuisi. Nykyisestä omistuspohjasta ei tosin ole haittaakaan kaupungille.

– Kylpylän toiminta pyörii käyttömaksuineen, kaupungille ei koidu siitä kuluja. Kaupungilla on vain pääomaa kiinni kylpylässä.

Tyyntä eloa viettävän kylpylän ensiaskeleet olivat myrskyisiä.

Moni epäili, että kylpylä pilaisi maiseman. Osa epäili hankkeen kaatuvan heti alkuunsa. Toiset taas pettyivät, kun Aulangolle ei valmistunut valtavaa viihdekylpylää.

Alkuvaikeuksista ja kritiikistä huolimatta Aulangon kylpylä on kerännyt myös positiivista palautetta. Vuositasolla siellä käy 150 000 ihmistä.

– Kiitosta ovat saaneet muun muassa matkauintiallas, lämpimät vedet ja kylpylän kompakti koko, jossa vanhempien on helppo pitää lapsia silmällä, kylpylä- ja areenapäällikkö Jani Rantanen kertoo.

Kevät tuo Aulangolle muutoksia. Tenniskentän ja Kavaljeeri-rakennuksen väli täydentyy Hugo-seikkailupuistolla.

Areenan monitoimihalli puolestaan irrottautuu kesään mennessä omaksi liiketoiminnaksi. Vuokrasuhde 4Eventin kanssa päättyy, ja tapahtumista huolehtii jatkossa Rantasipi.

– Kaikkea potentiaalia ei ole vielä hyödynnetty, mitä Areenalla olisi tarjota.

Huhtikuussa Areenan suojissa tukka tutisee ainakin ammattilaisnyrkkeilyn tahdissa. HÄSA

Menot