fbpx
Kanta-Häme

Myrskyinen etelätuuli katkoi sähköjä - Hämeenlinnassa vikakatkojen määrä kasvoi aamun aikana

Kova tuuli on katkonut sähköjä yön aikana eri puolilla Suomea. Hämeessä oli vielä maanantaina aamukuuden aikaan sähköttömiä talouksia reilut satakunta.
Kova tuuli on katkonut sähköjä yön aikana eri puolilla Suomea. Hämeessä oli vielä maanantaina aamukuuden aikaan sähköttömiä talouksia reilut satakunta. Kuva: Tilannehuone.fi

Kova tuuli on katkonut sähköjä yön aikana eri puolilla Suomea. Hämeessä oli vielä maanantaina aamukuuden aikaan sähköttömiä talouksia reilut satakunta.

Aamun aikana Hämeenlinnan seudulla vikakatkojen määrä on kasvanut roimasti. Elenian häiriökartan mukaan tällä hetkellä Hämeenlinnassa on sähkön vikakatkoja yli 250 asiakkaalla.

Puolenyön aikaan ilman sähköä oli reilut 11  000 asiakasta, erityisesti maan länsirannikolla. Esimerkiksi Pohjanmaalla Kristiinankaupungissa noin 1  800 asiakasta oli sähköttä. Varsinais-Suomessa Maskussa ja Uudessakaupungissa molemmissa sähköttä oli noin 700 asiakasta.

Sähköttömiä koteja on myös muun muassa Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa.

Suomea riepottelee tänään myrskyinen etelätuuli. Ilmatieteen laitos on antanut myrskyvaroituksen lähes kaikille merialueille.

Silja ja Viking liikennöivät Ruotsiin ja Viroon normaalisti säästä huolimatta

Silja Line ja Viking Line liikennöivät tänään Ruotsiin ja Viroon normaalisti säästä huolimatta, yhtiöistä kerrottiin STT:lle aamulla.

Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä yhtiöiden Ruotsin-laivoja jäi pysähtymättä Ahvenanmaalla myrskyisän sään vuoksi, mutta maanantaille Suomen-reittejä koskevia muutoksia ei ole tiedossa. Aamulla molemmista yhtiöistä arvioitiin, että myrsky on jo laantumassa.

Yhtiöt tiedottavat mahdollisista peruutuksista ja myöhästymisistä niiden sattuessa.

Asiasanat

Menot