Kanta-Häme

Myrskypuuskat katkoivat sähköjä

Rajuksi yltynyt myrskytuuli kaatoi puita ja katkoi sähköjä pitkin tiistai-iltaa Hämeessä. Pahimmin myrsky riepotteli Pirkanmaata.

Kello 21.30 aikaan illalla Hämeen ja Pirkanmaan alueelta sähköt olivat poikki reilulta 8 300 Elenian asiakkaalta. Hämeenlinnassa sähköttömiä asiakkaita oli tuolloin enää vajaat 50, kun muutamaa tuntia aiemmin sähköt olivat poikki 250 asiakkaalta. Hattulassa ilman sähköä oli reilut 170 asiakasta.

Myrskytuulen arvioitiin väistyvän Kanta-Hämeen ja Lounais-Hämeen alueelta keskiyöhön mennessä.

Elenian viestintäjohtaja Heini Kuusela-Opas ei uskaltanut illalla arvioida, saadaanko sähköt palautettua talouksiin aamuun mennessä.

– Sitä mukaan, kun vikoja on saatu korjattua, tulee uusia. Töitä tehdään maastossa koko ajan, mutta työ on hidasta, koska ulkona on säkkipimeää ja märkää, Kuusela-Opas kertoi.

Pelastuslaitos kuljetti hevosille vettä

Lounaisille merialueille Ilmatieteen laitos antoi myrskyvaroituksen, kun tuuli yltyi yli 21 metriin sekunnissa. Maalla tuuli puhalsi puuskissa jopa 20 metriä sekunnissa.

Kanta-Hämeen pelastuslaitokselle myrsky ei aiheuttanut kuin yhden tehtävän. Alkuillasta pelastuslaitos kuljetti vettä Rengossa sijaitsevalle ratsutallille, kun linjojen päälle kaatunut puu vaurioitti sähköverkkoa ja katkaisi sähkönjakelun. Hevosia tallilla on lähemmäs 40.

Satakunnan pelastuslaitoksesta puolestaan kerrottiin, että vahingontorjuntatehtäviä riitti pitkin iltaa. Ne olivat muun muassa muuntamopaloja, kattopeltien irtoamisia ja puiden kaatumisia. Myös Pirkanmaalla tehtävät lisääntyivät heti pimeän tullen. Paraisilla Varsinais-Suomessa lauttaliikenne keskeytettiin iltapäivällä.

Myrskyn suunta kääntyi illan mittaan maan pohjoisosiin, missä ajokeli oli huono lumi- ja räntäsateen vuoksi. (HäSa/STT)

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic