Kanta-Häme

Myrskytuhoja korjattu vauhdilla

Valtaosa myrskyn katkaisemista sähköistä on saatu korjattua yön aikana. Sunnuntaina Suomen saavuttanut myrskyalue katkoi sähköt illan aikana kymmeniltä tuhansilta ihmisiltä eri puolilla Suomea.

Hämeenlinnan seudulla Oskari-myrsky oli voimakkaimmillaan kello 21 ja 22 välillä, jolloin kaatuneet puut katkoivat sähköt useilta tuhansilta sähköasiakkailta.

Kello seitsemän jälkeen aamulla Hämeessä oli sähköttä enää alle 500 Elenian asiakasta. Esimerkiksi Hämeenlinnassa oli Elenian mukaan enimmillään noin 4500 taloutta ilman sähköä.

Energiayhtiö Fortumin verkossa on ilman sähköjä noin 600 asiakasta. Näistä puolet on Riihimäen alueella. Sähköttömiä talouksia on myös Hyvinkään seudulla.

Katkot keskittyivät enimmäkseen suurten vesistöjen rannoille Hauholla sekä Renkoon, Tuulokseen ja Lammille. Entisen Kalvolan alueella katkoksia oli ennen kaikkea Kotkajärven ympäristössä. Kantakaupungissa virrat katkesivat pariksi tunniksi muun muassa Sairion, Aulangon ja Alajärven ympäristössä.

Myös Hattulassa ja Janakkalassa oli ilman sähköä yhteensä parisen tuhatta taloutta. Riihimäen ympäristössä ilman sähköä oli vajaat tuhat taloutta. (HäSa-STT)

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic