fbpx
Kanta-Häme

Myydäänkö myöhäisille ei-oota portilla?

Konserttilipun ostoa edelleen miettivillä mattimyöhäisillä alkaa olla kiire, sillä AC/DC:n keikalle on jäljellä enää hyvin pieni määrä lippuja, Live Nation Finlandin tiedottaja Maritta Kettunen kertoo.

Muutama viikko sitten puhuttiin 48 000 myydystä lipusta, ja näistä luvuista on Kettusen mukaan menty paljon eteenpäin. Yleisöä Kantolaan mahtuu noin 50 000.

– Aivan tarkkoja myyntilukuja en pysty sanomaan, mutta nyt näyttää siltä, että porttimyynnin varaan lipun ostamista ei kannata jättää. Tilanne voi silloin olla se, että sieltä ei lippuja enää saa.

Virallisen lipunmyynnin lisäksi keikkalippuja kaupitellaan tällä hetkellä muun muassa Facebookissa ja nettihuutokaupoissa.

Huuto.netissä lippujen hinnat liikkuivat keskiviikkona noin 60–90 euron tuntumassa, eli valtaosaa kaupiteltiin alle 86,50 euron virallisen myyntihinnan.

Trokareita, eli tienaamismielessä lippuja myyviä kauppiaita, alkaa myyntisivustoille ilmaantua yleensä vasta siinä vaiheessa, jos konsertti myydään viimeistä paikkaa myöten loppuun.

Kettunen muistuttaa, että liput on syytä haalia virallista reittiä, jos haluaa olla sataprosenttisen varma lippunsa aitoudesta.

– Sellaisiakin tapauksia on ollut, että netissä on kaupiteltu väärennettyjä lippuja.

Lippuväärennöksellä ei Kantolaan pääse sisään, vaikka piletin olisi ostanut hyvässä uskossa.

Väärennettyjen lippujen lisäksi verkkohuutokaupoissa esiintyy silloin tällöin tapauksia, joissa ostaja suorittaa etukäteismaksun tavarasta ja myyjä katoaa rahojen kanssa.

Hämeenlinnan-keikan tarkat esiintymisaikataulut varmistuvat todennäköisesti ensi viikon aikana.

Ennen Hämeenlinnaa AC/DC soittaa vielä muun muassa Italiassa, Saksassa, Tanskassa, Norjassa ja Ruotsissa.

– Esiintymisaikataulun myöhäinen tarkentuminen johtuu juurikin tuosta, että bändi on kiertueella. Katseet kohti Suomea käännetään kunnolla vasta myöhemmin, kun kiertue etenee.

Portit Kantolaan aukeavat joka tapauksessa kello 15, ja Kettunen muistuttaakin yleisöä saapumaan paikalle riittävän ajoissa. Vauhtia voi hakea vaikka kaupungilla järjestettävistä etkoista eli erilaisista aloittelutapahtumista.

– Alkuiltapäivästä kannattaa olla jo liikkeellä, koska ruuhkia ja jonoja syntyy aivan varmasti, kun väkeä on 50 000. Baarit ja ravintolat ovat auki jo kolmelta, joten ajan saa kyllä kulumaan ennen keikan alkamista. HÄSA

Menot