Kanta-Häme

Myynti on yksi mahdollisuus

Myllymäessä sijaitsevat opettajakorkeakoululta ja terveydenhuolto-oppilaitokselta vapautuvat kiinteistöt voidaan myös purkaa tai myydä.

Tilaajapäällikkö Antti Karrimaa kertoo, että tämä niin sanottu nollavaihtoehto sisältyy hänen tilaselvitykseensä, jonka lasten ja nuorten lautakunta saa eteensä parin viikon kuluttua.

– Ei meidän lautakunta tietenkään myy maata tai kiinteistöjä, kun ei me omisteta niitä, mutta yhtenä vaihtoehtona on esillä sekin, ettemme sijoita sinne (Myllymäkeen) mitään, Karrimaa sanoo.

Hän ei osaa sanoa, minkä arvoisia Hamkilta vapautuvat kiinteistöt tai niiden maapohja voisivat olla.

– Siihen ei lasten ja nuorten lautakunta osaa ottaa kantaa. Maan- ja kiinteistöjen omistus on muilla kuin lanulalla, joten tähän meillä ei ole mitään sanottavaa.

Hamk on arvioinut yksistään ammatillisen opettajakorkeakoulun rakennusten arvoksi noin viisi miljoonaa euroa.

Kaksi pulmallista yläkoulua

Nollavaihtoehto ei kuitenkaan ratkaisisi kaupungin koulujen tilaongelmia.

Karrimaa korostaakin, ettei nyt esille noussut tilakysymys johdu siitä, että kaupungin pitäisi etsiä käyttöä syliinsä päätyville uusille kiinteistöille. Kyse on päinvastoin siitä, kuinka niiden avulla on mahdollista helpottaa ruutukaavalla olevien koulujen peruskorjauspaineita.

– Sitä me tässä haetaan. Nämä rakennukset on tehty koulukäyttöön. Toisaalta meillä on kaksi erityisen isoa ongelmaa eli Kaurialan ja Lyseon yläkoulujen tilanne. Nyt me katsotaan, miten sitä voitaisiin purkaa, se on meidän lähtökohta, Karrimaa sanoo.

Selvitys valmistuu piakkoin

Vielä toissa viikolla Karrimaa kaavaili opettajakorkeakoulun tiloihin Lyseon lukiota, jolloin Lyseon yläkoulu olisi voinut siirtyä kokonaan pois huonokuntoiselta keskuskoululta. Lisäksi Uppsala-talossa majaansa pitävät oppilashuolto, nuorisopalvelut ja perheneuvola olisivat muuttaneet terveydenhuolto-oppilaitokseen.

Kaupunginhallitus kuitenkin pyysi Karrimaalta laajemman tilaselvityksen, jossa esitettäisiin päätettäväksi muitakin vaihtoehtoja.

Karrimaa on tehnyt työtä käskettyä, mutta ei voi vielä kertoa työnsä sisällöstä sen enempää.

– Minulla on tuloillansa viisi eri variaatiota, millä voitaisiin mennä eteenpäin. Pyrin selvittämään lautakunnalle millaisia tiloihin, kustannuksiin ja pedagogisiin seikkoihin liittyviä vaikutuksia näillä eri vaihtoehdoilla tulisi olemaan, Karrimaa sanoo.

Lasten ja nuorten lautakunta saa hänen selvityksensä eteensä kokouksessaan 17. syyskuuta. (HäSa)