Kanta-Häme

Naapurit vastustavat Reskan uutta yökerhoa

Kävelykatu Reskan varrelle entiseen Heikkilän liiketaloon suunniteltu ravintolakokonaisuus yökerhoineen on yhä vastatuulessa.

Raatihuoneenkatu 27:n kaksi naapurikiinteistöä ovat tehneet oikaisuvaatimukset rakennusluvasta, joka koskee myymälähuoneiston käyttötarkoituksen muutosta ravintolaksi.

Ravintolasuunnitelmat ovat herättäneet runsaasti huomiota, ja niistä on käyty vilkasta keskustelua myös yleisönosastoissa.

Muutostyöt sai aloittaa heti

Kaupungin ympäristö- ja rakennuslautakunta käsittelee oikaisuvaatimuksia kokouksessaan tiistaina. Lautakunnalle esitetään oikaisuvaatimusten hylkäämistä, sillä rakennusluvan kumoamiselle ei ole perusteita.

Rakennusluvan mukaan Raatihuoneenkatu 27:n ensimmäisen ja toisen kerroksen liiketilat muutetaan ravintolaksi. Katutasossa toimii UP Cafe Bar -kahvila, joka tuli toimintansa Hämeenlinnassa ainakin tilapäisesti lopettaneen Robert´s Coffeen paikalle.

Rakennusluvan yhteydessä luvan hakijalle myönnettiin myös rakennustöiden aloittamisoikeus. Oikaisuvaatimuksissa vaaditaan muun muassa ravintolan melu- ja savuhaittojen selvittämistä ennen luvan myöntämistä, ja toisessa lisäksi kieltoa rakennustöiden aloittamiselle.

Ympäristö- ja rakennuslautakunnan pykälässä mainitaan, että rakennuslupa on myönnettävä, kun hanke on asemakaavan ja muiden rakentamista koskevien säännösten mukainen.

Rakennushankkeeseen ryhtyvän on varmistuttava rakenteellisesti sekä melu- että savuhaittojen ehkäisystä, eikä Raatihuoneenkatu 27:n luvassa ole myönnetty poikkeuksia näistä säädöksistä. Rakennustöiden aloittaminen taas ei lautakunnan valmistelijoiden mukaan tee muutoksenhakua hyödyttömäksi.

Raatihuoneenkatu 27 muuttui kaksi vuotta sitten kokonaan liiketaloksi, kun talon yläkerran vuokra-asunnot muutettiin toimistotiloiksi. Kiinteistön omistaa Leimarakenne oy. (HäSa)