Kanta-Häme Hämeenlinna

Naapurusto vaatii asfalttiaseman töille keskeytystä

Hallinto-oikeudelta vaaditaan töiden keskeytystä ja toimenpidekieltoa.
Mäkelän alueella bitumin hajusta valitettiin, eikä asfalttiasema ole toivottu naapuri Siirissäkään.

YIT:n Siiriin suunnittelema asfalttiasema on jälleen valituksen kohteena.

Kaupunkirakennelautakunta (kaura) hylkäsi helmikuussa asfalttiaseman rakennusluvasta tehdyt oikaisuvaatimukset. Nyt 14 Siirin alueen asukasta vaatii muutosta tähän kauran päätökseen hallinto-oikeudessa.

 

Perusvaatimuksena on, että rakennuslupa kumotaan. Lisäksi valittajat vaativat, että jo aloitetut rakennustyöt keskeytetään heti ja alue pannaan toimenpidekieltoon.

YIT sai aiemmin luvan aloittaa rakennustyöt, vaikka valitusprosessi oli kesken. Perusteluna oli se, että asfalttiaseman rakennukset ja laitteet ovat siirtokelpoisia.

Aikaisemmin muutamat yksityishenkilöt ja Siiri-Velssi-Kankainen-asukasyhdistys ovat vaatineet kaupunginhallituksen asfalttiasemalle myöntämän suunnittelutarveratkaisun purkamista.

 

Kaupunginhallitus käsitteli asiaa kesäkuussa. Päätös ehti saada lainvoiman ennen kuin alueen asukkaat saivat tietoonsa YIT:n suunnitelman lopettaa Mäkelän asfalttiaseman toiminta ja rakentaa uusi Siiriin.

Päätöksestä ei enää voinut valittaa, mutta sen purkamista saattoi vielä vaatia korkeimmasta hallinto-oikeudesta. Se kuitenkin hylkäsi hakemuksen. Perusteluna oli, ettei hakemuksen tueksi ole esitetty sellaisia syitä, että siihen voitaisiin suostua.

 

Asiasta on myös kanneltu eduskunnan oikeusasiamiehelle, joka jätti kantelun käsittelemättä. Perusteluna oli, että samasta asiasta on tehty kantelu myös aluehallintovirastoon. Aluehallintovirasto ei ole vielä käsitellyt kantelua.

Hallinto-oikeuden käsittely vie useita kuukausia. Tosin ennen varsinaista ratkaisua se voi ottaa kantaa vaadittuun toimenpidekieltoon. HÄSA