fbpx
Kanta-Häme

Näin JHL:n lakko näkyy tänään Hämeenlinnassa ja Riihimäellä

Tekme oy:n Kaurialan keskuskeittiö on JHL:n lakon ajan kiinni, minkä vuoksi päiväkoti- ja kouluruokailu ei Hämeenlinnassa toimi.

Julkisten ja hyvinvointialojen JHL:n lakko vaikuttaa ruokailuun Hämeenlinnan päiväkodeissa ja kouluissa maanantaina ja tiistaina.

Koska Tekme oy:n Kaurialan keskuskeittiö on kiinni, kantakaupungin, Tuuloksen, Lammin ja Hauhon päiväkodeissa ja kouluissa ruokalistalla on muroja, mehukeittoa, säilykehedelmiä, näkkipäivää ja levitettä.

Tekmen mukaan palveluhäiriön laajuus ja ruokatarjonta varmistuu konkreettisesti vasta maanantaina. Lakon vaikutukset ulottuvat mahdollisesti vielä keskiviikon tarjoiluun.

Hämeenlinnan kaupunki tiedotti perjantaina, etteivät päiväkodit pysty takaamaan lapsille aamupalaa maanantaina ja tiistaina. Siksi lasten toivotaan syövän aamupalan jo kotona.

Lisäksi huoltajia kehotettiin pakkaamaan lasten mukaan pilaantumattoman retkieväät molempina päivinä. Eväissä ei voi olla mitään kylmäsäilytystä vaativaa.

Erityisruokavalioista tarjolla on ainoastaan gluteeniton vaihtoehto. Hämeenlinnan kaupunki toivookin, että huoltajat pakkaavat erityisruokavalioita noudattaville lapsille omia eväitä mukaan.

Iittalan ja Rengon koulujen ja päiväkotien ruokailuun lakko ei vaikuta, koska ne ovat Fazer Food Services oy:n vastuulla.

Tekmen ruokapalveluissa lakon ulkopuolelle on rajattu kotiateriapalvelu, Vanajaveden sairaala ja Kanta Hämeen sairaanhoitopiirin yksiköt Hämeenlinnassa ja Riihimäellä.

Lisäksi ruokapalvelut taataan kehitysvammayksiköissä Matintiellä, Parolantiellä ja Virvelinrannassa.

Ruokapalvelut toimii myös hoivan yksiköissä Voutilakeskuksessa, Keinukamarilla, Lukiokadulla (ent. Saariskoti), Heikkilänkadulla, Koivukodossa, Tuulos Hoivassa ja Birgitta-kodissa, Lammin vanhainkodissa, Palkkisillan palvelukodissa ja Naskalin asumisyksikössä sekä nuorisokodissa ja Validia-talossa.

Kiinteistöpalveluista toimivat kiinteistövalvomopalvelut, tekniset päivystäjät (jos hälytyksen syy ei vaadi välitöntä korjausta, se hoidetaan seuraavan työvuoron aikana) ja mahdolliset lumityöt ja liukkauden torjuntaan liittyvät palvelut sekä Voutilakeskuksen ja Virvelinrannan palvelut.

Siivous- ja käyttäjäpalveluissa turvataan terveysasemat ja Vanajaveden sairaala vuodeosastoineen (3), pääterveysasema (sisältää Vanajaveden sairaalan), Idänpään terveysasema, Ojoisten terveysasema, Rengon terveysasema, Hauhon terveysasema, Iittalan terveysasema ja Lammin terveysasema sekä Jukolan terveyskeskus.

Näissä kohteissa palvelut pyritään järjestämään mahdollisimman häiriöttömästi ja käytettävissä olevan henkilöstön voimin.
Tästä huolimatta palvelussa saattaa olla poikkeamia.

Lähikirjastoista Tuuloksen kirjasto on kiinni, Nummen kirjasto on avoinna vain omatoimisesti ja Lammin kirjasto on avoinna maanantaina 22.10. kello 9–16, josta kello 9–12 itsepalvelulla, ja tiistaina 23.10. kello 12–19.

Hämeenlinnan jäähallit pysyvät lakon ajan suljettuina.

Hämeenlinnan Liikuntahallien hallinnoimat Ritari-areena, Metritiski-areena sekä Jääliikuntakeskus Hakio ovat suljettuina.
Yrityksen muut liikuntatilat, kuten Hämeenlinnan ja Lammin uimahallit, Elenia-areena, Säästöpankki-areena ja Hämeenlinnan urheilupuiston alue, ovat auki normaalisti.

Työtaistelutoimenpiteet voivat näkyä väliaikaisesti siivoustasossa osassa tiloista.

Hämeenlinnan kaupunki tiedottaa tilanteen etenemisestä ja mahdollisista muutoksista kaupungin verkkopalvelun, sosiaalisen median kanavien sekä mediatiedotteiden kautta. Huoltajia tiedotetaan sähköisten Daisy- ja Wilma-järjestelmien kautta.

Hallituksen ajamaa irtisanomislakia vastustava JHL:n lakko on herättänyt ainakin Hämeenlinnan Eteläisissä toimivan Bar Baarin yrittäjän tarjoamaan Eteläisten koulun oppilaille maanantaina 22.10. ja tiistaina 23.10. “vastalakkona ja kostotoimenpiteenä” kouluruoan.
Oppilailta oli kysytty ruokatoiveita. Listalla on sen mukaisesti nakkeja, lihapullia ja ranskalaisia, yrittäjä kertoo baarin Facebook-sivuilla.

Riihimäellä kaupunki ei tarjoa maanantaina ja tiistaina siivouksen, kiinteistöhuollon, ruokapalvelun, liikunta-, urheilu- ja kulttuuritoimen palveluja lähtökohtaisesti lainkaan.

Kaupungin nettisivuilla tuorein tieto oli edelleen sunnuntai-iltana se, että ruokapalvelu pyritään rajaamaan lakon ulkopuolelle. Muussa tapauksessa kouluissa, päiväkodeissa ja ryhmäpäiväkodeissa on tarjolla esimerkiksi mehua, hedelmiä, leipää ja leikkeleitä. Kouluissa, päiväkodeissa ja ryhmäpäiväkodeissa varaudutaan siihen, että yksiköt eivät saa ruokapalveluja.

Riihimäen kaupungin liikuntapaikat ovat maanantaina ja tiistaina suljettuina eikä liikuntaryhmiä järjestetä. Myöskään seurat eivät voi käyttää lakon aikana kaupungin liikuntapaikkoja, koska niissä ei ole valvontaa eikä siivousta.

Riihimäen kaupunki tiedottaa tarvittaessa lisää lakon vaikutuksista kaupungin nettisivuilla, Facebook-sivulla ja Twitterissä.

JHL on rajannut lakon Kanta-Hämeessä Hämeenlinnan, Riihimäen ja Forssan kaupunkeihin.

Menot