fbpx
Kanta-Häme

Näin usein 80-luvun suosikkibändit vierailevat Suomessa

Monet 1970–1980-luvuilla suosioon nousseista bändeistä keikkailevat yhä ahkeraan tahtiin. Säännöllisin väliajoin Suomessa nähdään muun muassa Iron Maiden, Metallica, Scorpions, Uriah Heep, Deep Purple ja Motörhead, mutta tiedätkö mikä näistä bändeistä on keikkaillut eniten Suomessa?
 
Vastaus on Uriah Heep. Brittibändi on suomalaisten fanisivujen mukaan nähty Suomessa jopa 75 kertaa. Ensimmäisen kerran yhtye nähtiin Ruisrockissa jo vuonna 1972, ja viimeksi tänä vuonna Seinäjoella, Hämeenlinnassa ja Uudessakaupungissa. Helmikuussa 2014 Suomessa vieraillut Deep Purple on heittänyt vain kolmanneksen verran keikkoja Uriah Heepiin verrattuna, vaikka bändit aloittivat Suomen vierailut samana vuonna. 
 
Muut yllämainitut bändit tulevat myös kaukana jäljessä. Motörhead on nähty Suomessa 32, Iron Maiden 24, Scorpions 19 ja Metallica 16 kertaa. AC/DC:lle tämäniltainen Hämeenlinnan keikka on yhdestoista esiintyminen Suomessa. Tätä ennen yhtye nähtiin viimeksi viisi vuotta sitten Ratinan stadionilla Tampereella. 
 
Toisia 1980-luvun supertähtiä ei ole tähänkään päivään mennessä nähty juuri lainkaan Suomessa. Edesmennyt Michael Jackson ehti vierailla uransa aikana vain kerran. Princen ensimmäinen vierailu oli vasta vuonna 2011, ja Madonnakin on käynyt vain kahdesti vuosina 2009 ja 2012. Vuonna 2011 keikkansa perunut Duran Duran on esiintynyt Suomessa viimeksi vuonna 1982.
 
Tänäkin vuonna sekä Madonna että Suomessa kolme kertaa käynyt U2 jättävät Suomen välistä maailmankiertueillaan. Niiden sijaan jälleen kerran esiintymään ovat saapumassa Scorpions ja Motörhead sekä kahdeksan kertaa Suomessa käynyt Mötley Crüe, joka on parhaillaan jäähyväiskiertueella. LM-HäSa

Menot