fbpx
Kanta-Häme

Nainen ajoi lähes kolmen promillen humalassa Hämeenlinnassa – Lopella rattijuoppo törmäsi toisen auton perään

Kuvituskuva Kuva: Riku Hasari
Kuvituskuva Kuva: Riku Hasari

Perjantain ja lauantain väliseen yöhön mahtui monta rattijuoppoa Kanta-Hämeessä.

Hämeen poliisin tiedotteen mukaan naishenkilön epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen Hämeenlinnassa Mommilantiellä lauantaina aamuyöllä. Kuljettaja puhalsi poliisin alkometriin 1,29 mg/l eli 2,7 promillea.

Rattijuopumuksen raja on 0,5 promillen alkoholipitoisuus veressä eli 0,22 milligrammaa alkoholia litrassa uloshengitysilmaa. Törkeän rattijuopumuksen raja on 1,2 promillea tai vähintään 0,53 milligrammaa alkoholia litrassa uloshengitysilmaa.

Aamuyöllä Hämeenlinnassa sattui myös raju ulosajo Tampereentiellä. Kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Hän puhalsi poliisin alkometriin 1,7 promillea.

Lopella mieshenkilön epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen valtatie 54:llä Launoisen kohdalla perjantaina iltapäivällä. Kuljettaja puhalsi poliisin alkometriin 0,30 mg/l eli noin 0,6 promillea.

Kuljettaja oli törmännyt edellä ajaneen henkilöauton perään Lopen kantatien ja Riiheläntien risteyksessä. Ajoneuvot kärsivät vaurioita. Törmätyn ajoneuvon kuljettaja ja kyydissä olija saivat lieviä vammoja. HäSa

Menot