Kanta-Häme

Nainen myi olemattomia äitiyspakkauksia ja elektroniikkaa netissä – kymmeniä syytteitä neljälle osalliselle

Syytetyt tekivät tukuittain kauppoja olemattomista tuotteista 1,5 vuoden aikana.

Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa alettiin tiistaina käsitellä petosvyyhteä, jossa yhtä naista ja kahta miestä syytetään yhteensä 74 petoksesta, rahanpesusta ja kavalluksesta.

Joukko myi erilaisia tuotteita verkon myyntipalstoilla, mutta ei toimittanut tuotteita saatuaan maksun.

Pääsyytettynä on nainen, joka sopi kaupat ja sai rahat kymmenistä matkapuhelimista ja kannettavista tietokoneista, pelikonsolista ja rannekellosta. Kauppahinnat vaihtelivat muutamista kympeistä satoihin euroihin.

Neljässä tapauksessa kaupat sovittiin äitiyspakkauksesta, jotka jäivät myös toimittamatta ostajille. Yksittäisestä äitiyspakkauksesta maksettiin noin 200 euroa kappaleelta.

Lukuisia syytteitä saivat myös kaksi miestä, jotka osallistuivat huijauksiin. Heitä syytetään petosten lisäksi rahanpesusta ja kavalluksista.

Kokonaisuudessa on syytettynä yhdestä petoksesta myös toinen nainen, joka teki kaupat puhelimesta 35 eurolla. Nainen ei toimittanut puhelinta. Syyttäjä vaatii naiselle sakkorangaistusta.

Syytetyt ovat pääosin tunnustaneet syytteet esitutkinnassa. Joidenkin syytteiden osalta he eivät haastehakemuksen mukaan olleet varmoja saamistaan rahasummista. Muutamien tapausten kohdalla pääsyytettynä oleva nainen kertoi esitutkinnassa vain unohtaneensa postittaa myymänsä tuotteen.

Tuotteista turhaan maksaneita asianomistajia on kymmeniä, joista on osa ulkomaalaisia.

Rikokset tapahtuivat kevään 2016 ja syksyn 2017 välisenä aikana.

Syyttäjä vaatii, että vastaajat on tuomittava yhteiseen rangaistukseen samalla kertaa käsiteltävistä asioista. Käräjäoikeus jatkaa asian käsittelyä keskiviikkona.