Kanta-Häme

Naisenergia vahvistuu Lopen johdossa

Keskusta on nostamassa Marja Peltomäen kunnanhallituksen puheenjohtajaksi Lopella. Kokoomus saa nyt vuorostaan valtuuston puheenjohtajuuden, jota hoitaa kansanedustaja Timo Heinonen.

Valtuustokautta ei tällä kertaa ole pätkitty kahden vuoden jaksoihin, vaan puheenjohtajuudet säilyvät ennallaan neljä vuotta.

Valtuuston ensimmäistä varapuheenjohtajan tehtävää hoitaa demarien Joni Lähde ja toista varapuheenjohtajuutta keskustan Mika Arminen. Hallituksen varapuheenjohtajaksi on nimetty kokoomuksen Tiina Seppälä.

Teknisessä vaaliliitossa olleet keskusta ja perussuomalaiset ovat sopineet yhden hallituspaikan jakamisesta keskenään siten, että ensimmäiset kaksi vuotta tehtävää hoitaa perussuomalaisten Antti Salminen ja loppuajan keskustan Janne Kataja.

Kunnanhallitukseen keskusta on esittämässä Marja Peltomäen lisäksi Seppo Kuparista ja Asko Niemelää. Kokoomukselta hallituksessa ovat Tiina Seppälän lisäksi Karoliina Saari ja Janne Laukkanen, demareilta Sakari Vuorinen ja vasemmistoliitolta Nina Lilja.

Lautakuntien puheenjohtajien nimetkin ovat pääosin selvillä. Kirjasto- ja vapaa-aikalautakunnan johtoon on esillä kokoomuksen Riitta Joutsi-Hänninen ja perusturvalautakunnan johtoon Eeva Pyhälammi (kok.).

Kasvatus- ja sivistyslautakunnan johtoon on ehdolla Janne Kataja (kesk.), rakennus- ja ympäristölautakunnan johtoon Eeva Sahari (kesk.) ja teknisen lautakunnan johtoon demarien Ossi Kollin. Tarkastuslautakunnan puheenjohtajuus on vielä auki.

Kokoomuksen kanssa vaaliliitossa luottamuspaikoista neuvotellut vihreät on saamassa jäsenen ympäristö- ja rakennuslautakuntaan, johon myös perussuomalaiset saa edustajan.

Luottamuspaikkojen miehitystä tarkastellaan vielä tiistaina 8. tammikuuta yhteispalaverissa, jossa varmistetaan myös tasa-arvonäkökulman toteutuminen.

Kunnanvaltuusto päättää paikkajaosta maanantaina 28. tammikuuta. (HäSa)

Mainos