Kanta-Häme

Naisten ja miesten palkkaero kapenee "etanan vauhtia" – naiset työskentelevät loppuvuoden laskennallisesti ilman palkkaa

Naiset työskentelevät loppuvuoden laskennallisesti palkatta.

Tänään vietetään naisten palkkapäivää. Päivämäärä lasketaan vuosittain Tilastokeskuksen ansiotasoindeksin tiedoista vertaamalla naisten ja miesten keskiansioita. Naisten palkka on tänä vuonna 83,9 prosenttia miesten palkoista, mikä merkitsee sitä, että naiset työskentelevät loppuvuoden laskennallisesti palkatta.

Viime vuonna vastaava päivä oli 31. lokakuuta, eli naisten palkat ovat saavuttaneet miesten palkkoja 0,5 prosenttiyksikköä.

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n johtaja Katarina Murto korostaa, että yksittäisen vuoden perusteella ei kuitenkaan voida sanoa, miten palkkaero kehittyy jatkossa.

– Naisten ja miesten välinen palkkaero on tällä hetkellä 16,1 prosenttia. Ero kapenee etanan vauhdilla, jos ollenkaan. Realistisin keino palkkatasa-arvon toteutumiseksi on perhevapaauudistuksen toteuttaminen, joka valitettavasti tälläkään vaalikaudella ei ole edennyt.

 

STTK teetti loppukesällä kansalaiskyselyn, jossa noin puolet vastaajista kannatti erillisen erän maksamista naisille palkankorotusten yhteydessä palkkaeron kaventamiseksi.

STTK:n mielestä perhevapaauudistuksen rinnalla palkka-avoimuuden lisääminen veisi palkkoja tasa-arvoisempaan suuntaan.

– Myös samapalkkaohjelmaa on jatkettava seuraavassa hallituksessa, Murto esittää.

 

Myös sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehy kampanjoi tasa-arvoteemalla. Perjantaina alkanut kampanja käynnistää samalla Tehyn eduskuntavaali- ja hallitusohjelmatavoitteiden esittelyn.

– Niin kauan kun naisvaltaisen sosiaali- ja terveysalan palkkatasoa ei nosteta, palkkatasa-arvo ei etene. Asia on hyvin yksinkertainen ja ratkeaa rahalla. Kysymys onkin enemmän siitä, tahdotaanko oikeasti miesten ja naisten perusteetonta palkkaeroa kuroa umpeen, arvelee Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen.

Päivän lehti

26.1.2020