fbpx
Kanta-Häme Forssa

Naisten ja naisjärjestöjen asemaa laajasti edistänyt Sirkka-Liisa Anttila nimitettiin kunniapuheenjohtajaksi

Forssalaisministeri johti Naisjärjestöjen Keskusliittoa yhdeksän vuoden ajan.
Sirkka-Liisa Anttila ei vaihtaisi päivääkään pois niistä vuosista, kun hän toimi Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtajana. – Lämmin kiitos kunnianpuheenjohtajuudesta. Seison kanssanne ja teen työtä näiden tärkeiden tavoitteiden puolesta, Anttila toteaa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Sirkka-Liisa Anttila ei vaihtaisi päivääkään pois niistä vuosista, kun hän toimi Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtajana. – Lämmin kiitos kunnianpuheenjohtajuudesta. Seison kanssanne ja teen työtä näiden tärkeiden tavoitteiden puolesta, Anttila toteaa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Naisjärjestöjen Keskusliitto on nimittänyt uudeksi kunniapuheenjohtajaksi ministeri Sirkka-Liisa Anttilan.

Forssalainen Anttila toimi Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtajana vuosina 2007–2015. Tänä aikana liitosta muotoutui entistä aktiivisempi yhteiskunnallinen toimija ja yhä läheisempää yhteistyötä jäsentensä kanssa tekevä kattojärjestö.

Anttilan merkittäviä saavutuksia oli esimerkiksi laki eräiden naisjärjestöjen valtionavusta, joka tuli voimaan vuonna 2007.

– Naisjärjestöjemme loistava yhteistyö on mahdollistanut suomalaisten naisten tasa-arvon edistämisen tuloksellisimmin politiikan ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen alueilla. Naiset ovat päämäärätietoisesti yhdessä yli puoluerajojen soluttautumalla poliittisten päättäjien kanssa yhteistyöhön edistäneet tasa-arvon, ihmisoikeuksien sekä työ- ja perhe-elämän parempaa yhteensovitusta samoin kuin samapalkkaisuutta. Työ on vielä kesken, Anttila toteaa tiedotteessa.

Naisyhteistyötä yli puoluerajojen

Anttila kuvaa eläneensä elämänsä parhaimpia aikoja saadessaan johtaa Naisjärjestöjen Keskusliittoa maksimiajan yhdeksän vuotta.

Hän on edistänyt naisten ja naisjärjestöjen asemaa myös laajemmin suomalaisessa yhteiskunnassa. Hän on toiminut kansanedustaja, maa- ja metsätalousministerinä, Euroopan parlamentin jäsenenä ja kolmesti eduskunnan ensimmäisenä varapuhemiehenä.

Politiikassakin hän on korostanut naisten yhteistyötä yli puoluerajojen, naisten osallistumista päätöksentekoon ja naisten oikeutta työelämässä etenemiseen. Lisäksi hän on pitänyt esillä Suomen kansainvälisten velvoitteiden noudattamista esimerkiksi vaatimalla naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisen Istanbulin sopimuksen ratifiointia.

Anttila on toiminut myös Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan, Naisjärjestöt yhteistyössä NYTKIS ry:n ja Suomen Keskustanaisten puheenjohtajana.

– Sirkka-Liisa on rohkeasti uskaltanut tarttua johtaviin tehtäviin ja viedä naisten oikeuksia ja tasa-arvoa määrätietoisesti eteenpäin. On ollut kunnia saada jatkaa hänen työtään Naisjärjestöjen Keskusliitossa ja on ollut suuri ilo saada tuntea hänen vahvan tukensa jatkuvan työllemme, nykyinen puheenjohtaja, kansanedustaja Eva Biaudet kiittelee.

Sirkka-Liisa Anttila nimitettiin kunniapuheenjohtajaksi Naisjärjestöjen Keskusliiton pitkäaikaisen kunniapuheenjohtajan, ministeri Marjatta Väänäsen menehdyttyä lokakuussa. Keskusliitolla voi olla vain yksi kunniapuheenjohtaja kerrallaan.

Menot