Kanta-Häme

Naivistisäätiö toteutti yleisön toiveen – Teoksia voi lainata tai ostaa osamaksulla

Martti Innasen teoksia on esillä Iittalassa Naivismin klassikot -näytelyssä. Arkistokuva Anja Filppula.

Naivistit Iitttalassa -säätiön taidelainaamo avautuu tänä viikonloppuna.

Näyttelyteoksia voi nyt ostaa kotiin osamaksulla tai lainata pientä kuukausittaista korvausta vastaan. Jos teoksen lainaaja ei halua teosta kokonaan omaksi, sen voi palauttaa naivistisäätiölle.

– Meiltä on toivottu taidelainaamotyyppistä toimintaa tai mahdollisuutta ostaa osamaksulla teoksia. Nyt annamme siihen mahdollisuuden, kertoo Naivistit Iittalassa -säätiön asiamies Ulla Heinonen.

Iittalassa vietetään tänä viikonloppuna Lasimäen joulunavausta. Samalla avautuvat myös Naivistit Iittalassa -säätiön kaksi talvinäyttelyä.

Puukoululla on esillä nykynaivistien töitä sekä naivismin klassikkoja Suomen Gallupin Säätiön kokoelmasta.

Naivismin talvi -näyttelyssä on töitä 31 nykynaivistilta. Mukana on tuttuja nimiä viime kesän kesänäyttelystä Inka Yli-Härsilästä Kikka Nyréniin.

Taiteilijat saapuvat Puukoululle lauantaina 1. joulukuuta esittelemään joulukortteja.

Naivismin klassikot -näyttely on koottu Suomen Gallupin Säätiön kokoelmasta ja esillä on Pekka Hiltusen, Enni Idin, Martti Innasen, Alice Kairan, Nikolai Lehdon, Pirkko Lepistön, Aune Paulin ja Vesa Sarenkon teoksia.

– Suomen Gallupin kokoelman teokset on hankittu pääosin Naivistit Iittalassa -näyttelyistä. Kokoelma on siis tallentanut osaltaan Iittalan näyttelyiden historiaa, Heinonen sanoo.

Talvinäyttely on järjestyksessään kolmas perättäinen. Näyttelyiden yhteydessä järjestetään työpajoja ja luentoja.

Ensimmäisenä viikonloppuna työpajan aiheena on tonttuovi ja seuraavat yleisötyöpajat alkavat tammikuussa.

Molemmat Puukoulun näyttelyt ovat avoinna maaliskuun loppuun saakka. Näyttelyihin pääsee tutustumaan lauantaisin ja sunnuntaisin kello 11-17. Muina aikoina näyttely on avoinna ryhmille sopimuksen mukaan.