Kanta-Häme

Näkyykö ostoskeskus maksupysäköinnissä?

Loppuvuodesta avattu kauppakeskus Goodman toi Hämeenlinnan keskustaan 600 uutta maksutonta tuntirajoitteista pysäköintipaikkaa.

Hämeenlinnan pysäköinti oy:n toimitusjohtaja Jarmo Kulmala, miten tämä on vaikuttanut keskustan maksulliseen pysäköintiin?

– Olemme juuri tekemässä tilastoja loppuvuoden pysäköinnistä, jossa vertaillaan pysäköintiä marras-joulukuussa 2013 ja 2014. Katualueilla maksullisten paikkojen pysäköinti on lisääntynyt kuudella kauppakeskusta lähinnä olevalla mittarilla. Loppujen keskustan mittarien pysäköintitulot ovat laskeneet. Kokonaisuutena vertailuaikana maksullinen katupysäköinti on laskenut 11 prosenttia.

Miten ostoskeskuksen valmistuminen vaikutti Kaivoparkin käyttöön?

– Pitkäaikaispysäköinnin määrä pysäköintitalon alakannella väheni, koska kauppakeskuksen rakentajilla oli varattuna paikkoja Kaivoparkista. Jouduimme jo pitkään myymään alakannen pitkäaikaispaikoille ei oota.

Pysäköinnin mobiilimaksaminen oli vuodessa tuplaantunut Hämeenlinnassa, kerrottiin keväällä 2014. Onko sama kehitys jatkunut?

– Siitä ei ole nyt tilastoa. Kyllä yritykset ja yksityiset palveluja yhä enemmän käyttävät.

– Automaatteihin ollaan lisäämässä myös kortinlukija-automatiikkaa. Neljä mittaria on modernisoitu ja kaksi on nyt työn alla. (HäSa)