Kanta-Häme

Namukin pääsi iltapäiväkahville

Cafe Castellon oven nykäisy aiheuttaa kovan metakan. Haukku on kuitenkin ystävällismielistä ja nopeasti ohi, kun koirakunnan edustajat saavat tervehdittyä uudet tulijat.

– Viitisentoista koiraa on toistaiseksi käynyt ja kaikki omistajat ovat sanoneet, että on tällaista odotettukin, kertoo Terhi Anttila kahvilan tiskin takaa.

Cafe Castellossa vietettiin lauantaina ensimmäistä koirakahvila-päivää. Ideaa ei tarvinnut hakea kovin kaukaa. Toimitusjohtaja Tomi Ringman on itse koiraihmisiä, ja hän on kuunnellut tarkkaan mitä koirapuistoissa puhutaan.

– Tilausta todellakin oli. Tietääkseni Hämeenlinnassa ei muita koirakahviloita ole ja sijaintimme Linnanpuiston reunalla tekee siitä hyvän pysähdyspaikan, sanoo Ringman.

Reilu vuosi sitten voimaan tullut lakimuutos sallii lemmikkien tuomisen kahviloihin ja ravintoloihin. Kesällä koirat voivat oleilla terasseilla ketään häiritsemättä, mutta Cafe Castellossa on päätetty, että koiranomistajat voivat kävellä lemmikkeineen kahvilaan sisään ympäri vuoden.

Lisäksi talvella on tarkoitus järjestää eilisen tapaisia tempauksia, jolloin kahvilan pihaan aidataan terassi koirien vapaampaa liikkumista ja seurustelua varten.

– Se olisi toteutettu jo nyt, elleivät pakkaset olisi olleet niin kovat, kertoo Ringman.

Kynttilöiden tilalle luuydinkeksejä

Lemmikkimyönteisyys ei juurikaan aiheuta erityisjärjestelyjä kahvilassa. Vain kynttilät on sammutettu ja joitakin esineitä nostettu lähemmäs kattoa. Ja tietysti herkkuvalikoimaan on lisätty luuydinkeksit.

Kiinanpalatsikoiran isäntäpari on innoissaan mahdollisuudesta poiketa kahville yhdessä Namun kanssa. Kolmikolla on jo aikaisempaa kokemusta Tampereella toimivasta Koirakahvila Vainusta.

– Yleensä koiran kanssa ei tule edes yritettyä sisään mihinkään. Olisi mukavaa, jos tällaisia paikkoja olisi enemmän, sanoo Arto Salo.

– Talvella on kiva päästä välillä sisälle lämmittelemään. Kahvilat sosiaalistavat koiriakin, tietää Päivi Lukkarinen. (HäSa)

Mainos