Kanta-Häme

Nanson tehtaat ovat edelleen vaakalaudalla

Nanson yt-neuvottelut Nokian ja Tornion tehtaista päättyvät keskiviikkona. Nokian tehtaan työntekijöiden pääluottamusmies Pirjo Laitinen kertoo, että yt-neuvotteluissa ei ole selvinnyt, mitä yhtiö tekee. Hän ei usko, että yhtiö kertoo sitä keskiviikkonakaan.

– Neuvotteluissa ei ole tehty mitään sopimusta. On (Nanso Groupin) hallituksen päätös, mitä tapahtuu, Laitinen sanoo.

Nanson yt-neuvottelujen piirissä on Nokian ja Tornion tehtaiden koko tuotantohenkilöstö eli noin 200 työntekijää ja toimihenkilöä. On mahdollista, että tehtaiden tuotanto lopetetaan kokonaan.

Neuvottelut aloitettiin jo syyskuun alussa, joten ne ovat kestäneet koko syksyn. Lakisääteisesti näin suurista irtisanomisista on työnantajan neuvoteltava vain kuusi viikkoa.

– Yt-neuvottelut lopetetaan nyt joka tapauksessa, Laitinen kertoo.

Nanso on aikaisemmissa yt-neuvotteluissa tarjonnut henkilöstölle palkkojen leikkausta vastineeksi lupauksesta, että toistaiseksi yt-menettelyllä ei irtisanota ketään. Nyt yt-neuvotteluissa ei ole esitetty tällaista ratkaisua.

– On kyse niin suurista tappioista, että leikkauksilla ei saataisi tarpeeksi isoja säästöjä.

Nanson Groupin Nokian tehdas valmistaa trikoita. Yhtiön Tornion tehdas valmistaa muun muassa suomalaiset sukkahousut. Yt-neuvottelujen piirissä ei ole Nanson Hämeenlinnan logistiikkakeskus.

Nanson liiketoiminta on viime vuodet ollut tappiollista. Yhtiö kertoi syyskuun alussa, että sen myynti on edelleen laskenut tänä vuonna. HäSa