Kanta-Häme

Näpistys muuttui hetkessä ryöstöksi - Tuttu näpistelijä huitoi myyjiä puukolla

Hämeenlinnalaisen ruokakaupan henkilökunnalle entuudestaan hyvin tutuksi tullut varas kävi väkivaltaiseksi kiinnioton yhteydessä viime marraskuussa.

Tuikitavallisena näpistysrikoksena alkaneet tapahtumat muuttuivat muutamassa sekunnissa ryöstöksi, kun näpistelijä löi häntä pysäyttämään tullutta lihamestaria nyrkillä päähän ja kaivoi housujensa kauluksesta esiin puukon.

Tapanäpistelijä sai yli vuoden vankeustuomion keskiviikkona Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa.

Kertomansa mukaan vieroitusoireiden takia lähes hajoamispisteessä ollut näpistelijä jäi kiinni itse teosta sulloessaan 12 lonkerotölkkiä reppuunsa kaupan käytävällä viime marraskuun loppupuolella.

Hän ei suostunut pysähtymään tai näyttämään laukkunsa sisältöä kaupan myyjälle. Kassojen lähellä sattumalta olleen kaupan lihamestarin tullessa paikalle näpistelijä löi häntä päähän niin, että tämän silmälasit hajosivat.

Huomattavasti varasta isomman lihamestarin yrittäessä ottaa hallintaotetta varkaasta tämä kiskaisi housujensa kauluksesta esiin puukon. Puukonheilautusta väistäessään lihamestari horjahti ja loukkasi jalkansa.

Vielä kaupasta poistuessaankin näpistelijä uhkaili myyjiä veitsi kädessään.

Oikeudessa asianomistajana kuultu lihamestari kertoi saman näpistelijän olleen kaupan jatkuvana vaivana jo parin vuoden ajan.

Lihamestarin mukaan varas ei välittänyt porttikielloista ja aina kiinni jäädessään hän uhosi ja ärisi niin, että kaupan henkilökunta pelkäsi miestä. Aiemmin hän ei ollut kuitenkaan käynyt myyjien päälle.

Vuonna 1993 syntynyt mies tuomittiin ryöstöstä vuoden ja kolmen kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Ryöstön osuus tuomiosta oli vuosi vankeutta ja kolme kuukautta lisättiin hänen aiemmin saamastaan ehdollisesta tuomiosta. Lisäksi häntä odottaa vielä sakon muuntorangaistus.

Tuomittu on ollut vangittuna viime marraskuussa tapahtuneesta ryöstöstä saakka. HäSa

Päivän lehti

20.10.2020

Fingerpori

comic