Kanta-Häme

Nasan puku vesitorniin?

Vedestä tyhjennetty Ahveniston vesitorni kiinnostaa Hämeenlinnan tähtitieteen harrastajien yhdistystä Vegaa. Vega voisi laajentaa toimintaansa koko taloon, mutta reipas rakentaminen vuokratiloihin ei kannata pitkällä tähtäimellä.
 
Vegan puheenjohtaja Raimo Känkänen toivoisi Hämeenlinnan kaupungin myyvän koko rakennuksen yhdistykselle nimelliseen hintaan. Eurolla on muuallakin tehty kauppoja.
 
Tähän saakka Vega on kehittänyt ja rakentanut niin toimintaansa kuin tilojaan vesitornissa vuosia sitten solmitun suusannallisen sopimuksen varassa. Vuokraa tiloista ei ole tarvinnut maksaa.
 
Lisätila antaa siivet mielikuvitukselle. Raimo Känkänen heittää ajatuksen Nasan avaruuspuvusta, joka houkuttelisi valtakunnallisesti matkailijoita niin sovittamaan kuin kokeilemaan pukua. Yksi vapautuvista vesisäiliötiloista sopisi puvun koekäyttöön.
 
Observatorio kaukoputkineen ja kerhotilat Vegalla on, mutta vesitornista syntyisi kokonaisuus myymälätiloineen, peilien hiontatyöpajoineen, ala-asteikäisten ja vanhemman harrastajaväen erillisine kerhotiloineen.
 
Kaupunki ja Vega eivät vielä ole neuvotelleet tulevaisuudesta, mutta Känkänen käynnistää tunnustelut!

Päivän lehti

27.9.2020

Fingerpori

comic