Kanta-Häme

Naskalit pelastivat pilkkijän Hattulassa

Pilkkijän kalastusreissu päättyi kylmään kylpyyn torstaina aamupäivällä Hattulassa, kun jää petti miehen alta Herniäisten kohdalla.

Veteen molskahtanut iäkäs pilkkijä ei pystynyt vetämään itseään takaisin jäälle, mutta naskaleillaan hän sai otteen jään reunasta ja pystyi huutamaan apua.

Miehen avunhuudot kantoivat noin kilometrin päähän. Avunhuudot ensimmäisenä kuullut nuori mies lähti jäälle ja onnistui vetämään jo pahasti kylmissään olleen pilkkijän ylös vedestä. Avunpyyntö kantoi myös läheisille taloille, josta paikalle hälytettiin pelastuslaitos.

Kylmettynyt mies pääsi jäältä rantaan pelastajien saapuessa ja hänet toimitettiin sairaalaan kunnon tarkastamista varten.

Pelastuslaitoksesta muistutetaan, että jäät ovat jo heikkoja eikä jäälle pitäisi olla enää mitään asiaa – ainakaan ilman kunnon varusteita.

– Jäälle lähtiessä varustautumista kannattaa miettiä tarkasti, ettei sinne lähdetä ainakaan pelkkien kumisaappaiden ja tuulipuvun kanssa. Naskalit ovat välttämätön varuste, Hämeen pelastuslaitoksen paloesimies Sami Selin neuvoo. (HäSa)

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic